Vriendschap

Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart vieren we de vriendschap!
We vieren goede vrienden, beste vrienden, onzichtbare vrienden, dierenvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd. De hele maand lang is er daarom van alles te doen in de bib. Allen daarheen dus en breng zeker je vrienden mee!

Feest JBM

 

 

Tentoonstelling

Voor iedereen

Vriendschapstekeningen

Alle kindjes van de peuterklas tot het 2de leerjaar maakten kleurrijke Vriendschapstekeningen die samen een lange vriendschapsband vormen. Deze bonte vriendschapsband is in maart te bewonderen in de bibliotheek. 

Vriendschap is... ?

Wij vroegen aan de leerlingen uit het 3de tot en met het 6de leerjaar wat vriendschap écht betekent voor hen. Hun verrassende, grappige en ontroerende antwoorden vind je terug in de bib.

Vriendschapspuzzel

Probeer onze Vriendschapspuzzel zo rap mogelijk te leggen! Doe het alleen of trommel al je vrienden op om je te helpen. Vraag de puzzelstukken aan de balie.

Vriendschapscadeau

Alle jeugdige bezoekers krijgen bij een uitlening een vriendschapsbandje en vriendschapsstickers cadeau.

Vriendschapstentoonstelling WAK

Ter ere van de Jeugdboekenmaand stellen de leerlingen van de Westhoek Academie Koksijde hun beeldhouwwerken ten toon in onze bibliotheek. Kom zeker hun kunstige creaties eens bewonderen!

Voor 9+ jaar

JBM 2019

 Vriendschapsspel

Kom met je eigen smartphone naar de bib of vraag een tablet van de bibliotheek en doe mee met de digitale vriendschapszoektocht. Ga op zoek naar de 10 codes in de bibliotheek en los de vragen op. De 5 beste spelers winnen op het einde van de Jeugdboekenmaand een prijs.

bibster sofie

 

 

Stefan Boonen

Auteurslezing Stefan Boonen

Op maandag 18 maart maken de leerlingen uit het 3de en 4de leerjaar in De Panne kennis met de auteur Stefan Boonen.

Sinds 2000 schrijft Stefan Boonen succesvolle kinderboeken aan de lopende band. Een spannend avonturenverhaal met een draak in de hoofdrol, een graphic novel over kannibalen en sabeltandkonijnen of een teder verhaal over Bas die zijn zus mist? Deze rasverteller heeft voor ieder wat wils!

Wil je Stefan Boonen en zijn boeken op een leuke manier (her)ontdekken via een digitaal spel? Klik dan hier.

 

Patrick Lagrou

Auteurslezing Patrick Lagrou

Op vrijdag 15 maart leren de leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar in De Panne de auteur Patrick Lagrou wat beter kennen.

Wie heeft er nog nooit over Het dolfijnenkind gehoord? Na 27 jaar is dit boek een vaste waarde in de jeugdliteratuur geworden. Patrick Lagrou schreef echter nog talloze andere boeken. De grote ommekeer, bijvoorbeeld, over klimaatverandering en het milieu is zeker een aanrader!

Wil je Patrick Lagrou en zijn boeken op een leuke manier (her)ontdekken via een digitaal spel? Klik dan hier.