Volwassenen

Collectie

Boeken volwassenen

Romans

Een spannende thriller, een waargebeurd verhaal, een romantisch boek of liever literatuur met een grote L? Voor ieder wat wils in de bibliotheek van De Panne!
De romans staan alfabetisch per auteur opgesteld. Dankzij de genre-etiketten op de romans vind je bij het zoeken in de rekken heel vlug je favoriete genres terug. Naast Nederlandstalige romans bieden we trouwens ook Frans-, Duits- en Spaanstalige romans aan.

Bekijk bij je bezoek ook eens de thematafel waar we elke maand een ander thema in de kijker plaatsen. 

 

 

Informatieve boeken

De informatieve boeken worden volgens de SISO-notering geklasseerd. Tussen de rekken vind je 2 trefwoordenregisters met verwijzing naar het desbetreffende SISO-nummer.
Indien je vragen hebt, aarzel dan niet om iemand van het personeel aan te spreken.

 

 

Dwarsliggers

Dwarsliggers zijn normale boeken, uitgegeven in een kleiner formaat en gedrukt op extra dun papier. Ideaal als je geen zin hebt om met zware boeken te sleuren. In onze collectie van zo'n 250 titels vind je dwarsliggers binnen elk genre.
De standaard uitleentermijn bedraagt 3 weken.

Meer informatie over dwarsliggers vind je hier.

 

 

E-reader

E-boeken

Ga je op reis, maar heb je geen plaats in je koffer voor al je vakantielectuur? Probeer eens een e-reader! Het is een klein en licht toestel, waarop je meerdere e-boeken kan bewaren. Onze bibliotheek beschikt over 8 e-readers en zo'n 250 e-boeken. Bibliotheekleden kunnen een e-reader reserveren aan 1 EUR met daarop max. 5 e-boeken naar keuze.
De standaard uitleentermijn bedraagt drie weken.

Een e-reader reserveren kan hier.

 

 

Grootletterboeken

Grootletterboeken zijn boeken die speciaal met grote letters zijn gedrukt. Het gebruikte lettertype is bijna twee keer zo groot als bij een normale druk.
Onze collectie bestaat uit zo'n 550 titels in verschillende genres.
De standaard uitleentermijn bedraagt drie weken.

Meer informatie over grootletterboeken vind je hier.

 

 

Daisy vrouw

Daisy luisterboeken

Daisy boeken zijn luisterboeken voor mensen die moeilijk of niet kunnen lezen wegens een visuele of lichamelijke handicap. Het is een voorgelezen tekst die met behulp van digitale technieken wordt opgenomen en afgespeeld.
Wij beschikken over zo'n 170 Daisy boeken die voor iedereen met een handicap uitleenbaar zijn.
De standaard uitleentermijn bedraagt drie weken. 

Meer informatie over Daisy boeken vind je hier.

 

 

Cd's en dvd's

Je vindt zeker je gading in onze collectie van 5100 cd's, gaande van klassiek, over pop, tot kindermuziek.

Onze speelfilms en tv-series staan alfabetisch volgens titel gesorteerd. Alle dvd's zijn voorzien van een genre-aanduiding. We hebben ook een categorie muziekfilms. De nieuwste dvd's staan in een kast apart.

 

 

Leeszaal volwassenen

Leeszaal

De leeszaal is de ideale plaats om in alle rust een krant of tijdschrift te lezen, een naslagwerk in te kijken of gebruik te maken van het gratis internet.

Je kan in de leeszaal dagelijks één van deze dagbladen inkijken. Wie oudere exemplaren wil raadplegen (max. 2 weken oud), gelieve zich te wenden tot de balie.

In de leeszaal vind je al onze tijdschriften terug. Tijdschriften kunnen, net als boeken, ontleend worden. Enkel het laatste nummer van elk tijdschrift moet in de leeszaal blijven.

In de leeszaal vind je eveneens:

  • De Lijn-uurroosters van De Panne & Adinkerke
  • De uurroosters van de Kusttram
  • Naslagwerken en encyclopedieën
  • Gemeenteraadsverslagen  

Digidokters

Digidokters

Problemen met je tablet, smartphone of laptop? De digidokters helpen je graag met je digitale problemen.

Via een inschrijvingsformulier krijg je de mogelijkheid om je probleem uit de doeken te doen. Ofwel lossen ze het probleem op via mail, ofwel vragen ze je om langs te komen in de bibliotheek.

Elke eerste zaterdag van de maand vind je de digidokters in de bibliotheek, telkens van 10.00u tot 12.00u.
Heb je een probleem, spring dan gerust eens binnen en we zijn er zeker van dat de digidokters een oplossing zullen kunnen aanreiken.

Het inschrijvingsformulier vind je hier.