Leerkrachten

Leerkracht in De Panne of omstreken? Leen extra materialen uit en ontdek de bib samen met je klas via een rondleiding of klassikale uitleen.


 

KLASSENKAART

Elke leerkracht uit het kleuter- en basisonderwijs kan in plaats van een persoonlijke bibliotheekkaart een klassenkaart aanvragen. Hiermee kan je 30 materialen ontlenen voor 4 weken en éénmaal verlengen met 4 weken.

Een klassenkaart kost €5,00/jaar.

Afspraken

  • Breng bij inschrijving je Klasse-lerarenkaart mee
  • Het is niet mogelijk een klassenkaart én een persoonlijke bibliotheekkaart van onze bibliotheek te gebruiken
  • Max. 5 boeken rond éénzelfde thema per kaart (bv. Kerstmis, sinterklaas, Pasen)

 


Lerarenkaart

LERARENKAART

De lerarenkaart wordt uitgegeven door Klasse. Met deze kaart krijg je o.a. gratis toegang of korting in Belgische musea, natuurcentra, jeugdtheaters en wetenschappelijke instellingen.

Ben je leerkracht en woon je in De Panne? Dan kan je vanaf december je lerarenkaart ophalen in onze bibliotheek. Vind hier terug in welke bibliotheek je kaart zich bevindt.

Meer info en alle voordelen: www.klasse.be

 


Klassikale uitleen

GROEPSBEZOEK

Klassen uit het lager onderwijs in De Panne kunnen naar de bib komen voor uitleen op regelmatige tijdstippen tijdens het schooljaar.
Alle leerlingen krijgen een lidkaart en kunnen tot 5 boeken en/of strips uitlenen.

De leesboeken voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn voorzien van de AVI-leesniveaus die worden gebruikt in alle lagere scholen van De Panne.

Klassikale uitleen wordt altijd buiten de openingsuren van de bibliotheek georganiseerd.
 

Meer info: bibliotheek@depanne.be

 

 

 

 


Verrassingen in je valies

VERRASSINGEN IN JE VALIES

Leerkrachten die in De Panne wonen en/of werken kunnen zich tijdens de zomervakantie laten verrassen door enkele pareltjes uit de jeugdliteratuur. Vul het inschrijvingsformulier in en de bib stuurt je de zomer in met een pakket van 5 verrassende boeken voor een door jou bepaalde leeftijdsgroep.


RONDLEIDING

Wil je graag een rondleiding in de bibliotheek op maat van jouw klas? Geen probleem! We nemen jullie graag op sleeptouw en geven met plezier uitleg over de bibliotheek. We leiden jullie doorheen onze collectie, geven uitleg over de werking van de bib en beantwoorden al jullie vragen. 

Indien gewenst kunnen groepen dan aansluitend materialen lenen.
Groepsbezoeken worden altijd buiten de openingsuren van de bibliotheek georganiseerd.

Maak een afspraak: bibliotheek@depanne.be

 

bibster.jpg

Een rondleiding in de bib saai? Niet met Bibster! Dit interactief, digitaal spel maakt jongeren wegwijs in de bibliotheek op een originele manier. Via pc, smartphone of tablet krijgen de spelers opdrachten en al speurend door de bib ontdekken ze alle antwoorden.

Bibster wordt aangeboden aan de scholen in De Panne voor jongeren van 11 tot 16 jaar. Speel onze bibliotheekintroductie of speel een Bibster-spel rond een specifiek thema op maat van jouw klas.