Leerkracht

Groepsbezoek

Groepsbezoek

Klassen uit het lager onderwijs in De Panne kunnen naar de bib komen voor uitleen op regelmatige tijdstippen tijdens het schooljaar.
Alle leerlingen krijgen een lidkaart en kunnen tot 5 boeken en/of strips uitlenen.

De leesboeken voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn voorzien van de AVI-leesniveaus die worden gebruikt in alle lagere scholen van De Panne.

Klassikale uitleen wordt altijd buiten de openingsuren van de bibliotheek georganiseerd.
 

Meer info: bibliotheek@depanne.be

Rondleiding

Wil je graag een rondleiding in de bibliotheek op maat van jouw klas? Geen probleem! We nemen jullie graag op sleeptouw en geven met plezier uitleg over de bibliotheek. We leiden jullie doorheen onze collectie, geven uitleg over de werking van de bib en beantwoorden al jullie vragen. 

Indien gewenst kunnen groepen dan aansluitend materialen lenen.
Groepsbezoeken worden altijd buiten de openingsuren van de bibliotheek georganiseerd.

Maak vooraf een afspraak met de bibliothecaris via bibliotheek@depanne.be

 

bibster.jpg

Een rondleiding in de bib saai? Niet met Bibster! Dit interactief, digitaal spel maakt jongeren wegwijs in de bibliotheek op een originele manier. Via pc, smartphone of tablet krijgen de spelers opdrachten en al speurend door de bib ontdekken ze alle antwoorden.

Bibster wordt aangeboden aan de scholen in De Panne voor jongeren van 11 tot 16 jaar. Speel onze bibliotheekintroductie of speel een Bibster-spel rond een specifiek thema op maat van jouw klas. 

Meer info via bibliotheek@depanne.be

 

 

 

Lerarenkaart2020 website.png

Lerarenkaart

De lerarenkaart wordt uitgegeven door Klasse. Met deze kaart krijg je o.a. gratis toegang of korting in Belgische musea, natuurcentra, jeugdtheaters en wetenschappelijke instellingen.

Ben je leerkracht en woon je in De Panne? Dan kan je vanaf december je lerarenkaart ophalen in onze bibliotheek. Vind hier terug in welke bibliotheek je kaart zich bevindt.

Meer info en alle voordelen: www.klasse.be

 

 

Klassenkaart

Elke leerkracht uit het kleuter- en basisonderwijs kan gratis een klassenkaart aanvragen. Hiermee kan je voor klasgebruik een groter aantal jeugdboeken en/of mediatheekmaterialen ontlenen. 

Afspraken

  • Deze kaart kan enkel gebruikt worden gedurende het schooljaar
  • Er mogen geen boeken voor volwassenen op de kaart geplaatst worden
  • Max. 5 boeken rond éénzelfde thema per kaart
  • Leerkrachten buiten De Panne kunnen enkel een klassenkaart aanvragen wanneer ze een geldige volwassenenkaart hebben van de bibliotheek
  • Leerkrachten in opleiding krijgen geen klassenkaart maar mogen 10 jeugdboeken lenen met hun persoonlijke lidkaart
     
Tabel klassenkaart