KUNST

 In maart 2020 is kunst het thema van de Jeugdboekenmaand.

Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Kunst gaat over iets zeggen, iets fluisteren, iets van de daken schreeuwen. Het gaat over buiten de lijntjes kleuren. Over ontdekken, kijken, voelen en luisteren.

UPDATE: Omwille van het Coronavirus worden alle activiteiten rond de Jeugdboekenmaand geannuleerd. Je kan wel nog stemmen op de fotowedstrijd via deze link.

levend schilderij.png

Fotowedstrijd 'Tableau vivant'

Stem op jouw favoriete tableau vivant!

We gaven alle klassen in De Panne en Adinkerke de opdracht een beroemd schilderij na te bootsen. Zo worden de leerlingen heel even zélf kunstwerken.

Vanaf 2 maart kan je stemmen op jouw favoriete tableaux vivants. Dit kan door op deze link te klikken of in de bibliotheek. De winnende klassen krijgen een mooi cadeau!

Je kan alle tableaux vivants gedurende de hele Jeugdboekenmaand in de bibliotheek komen bewonderen.

 

 

 

 

 

37038f57-IL_JBM20_STICKER_ROOD_34X64_SOLO - kopie.jpg

 

De grote meesters achterna

Alle schoolkinderen in De Panne en Adinkerke, van de peuterklas tot het 6de leerjaar, gaven hun eigen twist aan de meesterwerken van Keith Haring, Paul Klee en Pablo Picasso. De gepimpte kunstwerken kan je tijdens de Jeugdboekenmaand komen bewonderen in de bibliotheek. 

Kunstwerken WAK

De kinderen van de Westhoekacademie afdeling De Panne maakten elk een prachtige kunstwerk. Al hun creaties kan je de hele jeugdboekenmaand komen bewonderen in de bib.

 

 

Miro de museummuis

Miro - Museum - Muis C spoor 6 jpg.jpg
Voor alle leerlingen uit het 1ste en 2de leerjaar in De Panne.

"Ik ben Miro de museummuis. ‘k Breng elke dag een urenlang bezoek aan elke zaal, elke spleet, elke hoek in het museum. Ik voel me hier heel erg thuis."

Dit vriendelijk maar ietwat zonderling knaagdiertje nodigt je uit op een bijzondere theatervoorstelling met heel ongewone kunstwerken. Met liedjes, muziekjes en verrassende verhalen die achter de verbazende kunst in onze wonderlijke wereld verstopt zitten. Een grote kijk door de kleine oogjes van een bijzondere muis in de tempel van de muzen. Hoed je voor namaak!

'Miro de museummuis' is een productie van Theater Spoor 6.

 

 

 

De-Leesbeesten.jpg

De KUNST van het voorlezen: Vossenstreken!

Voor alle leerlingen uit het 3de en 4de leerjaar in De Panne .

Ga mee op onderzoek naar de grootste pestkop van het dierenrijk of ontdek het verhaal van de schattige meesjes die de grootste vijand van de melkboer werden. 

Tante Tania en Annie de Pannie leren je de meest afschuwelijke dierenmanieren én onderzoeken hoe je een verhaal anders kan voorlezen. Zo leer je de KUNST van het Voorlezen!

'De kunst van het voorlezen' is een productie van De leesbeesten.

 

 

 

 

 

Workshop met illustrator Bart Vantieghem

275461.jpg
Voor alle leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar in De Panne.

Deze artistieke duizendpoot is o.a. bekend als illustrator van de reeks 'De fantastische avonturen van Kapitein Cacao'. De boeken, geschreven door Marc De Bel, vertellen het verhaal van Tomas die samen met Kapitein Cacao allerlei fantastische avonturen beleeft en rare beesten zoals liegende vissen, piraten en baby-potvissen ontmoet

In deze workshop staan fantasie en samenwerken centraal. Na een korte introductie verzinnen de kinderen allemaal samen een heel nieuw Kapitein Cacao-stripverhaal. De kinderen zorgen voor de tekeningen en Bart schrijft er een mooi tekstje bij. Op het eind van de workshop ontstaat een stripverhaal waar alle kinderen aan hebben meegetekend.