Jeugd

Boeken

De allerkleinsten

Baby boeken

Kartonboekjes
Vaak uitgevoerd in hard karton met afgeronde hoeken zodat de peuters zich niet zouden kwetsen. Boeken die tegen een stootje kunnen.

Prentenboeken
Voor de kleuters en peuters die nog niet zelf kunnen lezen maar wel vol overgave kijken naar de prenten terwijl een volwassene voorleest.

Kamishibai
Een Japanse vertelvorm waarbij je vertelplaten met grote afbeeldingen in een verteltheatertje schuift. Ideaal om een verhaal voor te lezen aan een groep kinderen. Je kan zowel de vertelplaten als het theatertje uitlenen.

 

Jeugd

Kinderen

Eerste lezertjes
De leesboeken voor kinderen van het 1ste en 2de leerjaar staan geklasseerd volgens AVI-leesniveau.
De boeken zijn te herkennen aan een groen etiket met daarop het juiste niveau.

Jeugd 8-12 jaar
Deze boeken staan alfabetisch op auteur met een geel etiket. Ze zijn voorzien van een AVI-leesniveau en een genre-aanduiding.
Je vindt ze terug op de jeugdafdeling bij de kinderboeken.

Informatieve boeken
Alles wat je moet weten over zoogdieren en planten tot het heelal en computers. De boeken staan onderverdeeld in categorieën volgens kleur.

Moeite met lezen?

Makkelijk lezen

Makkelijk Lezen
Boeken met een eenvoudig taalgebruik en een duidelijke lay-out worden voorzien van een Makkelijk Lezen-aanduiding. Ideaal voor kinderen en jongeren die lezen niet zo makkelijk vinden.

 

Daisy luisterboeken
Heb je moeite met lezen vanwege een visuele of lichamelijke handicap? Dan is een Daisy boek iets voor jou!
Een Daisy boek is een luisterboek die je met behulp van digitale technieken kan afspelen. Leen de Daisy boeken uit als cd in onze bib of beluister ze via de Anderslezen-app nadat je lid bent geworden van Luisterpuntbibliotheek. Meer info over dit soort boeken vind je hier.

Grootletterboeken
De naam spreekt voor zich: grootletterboeken zijn boeken met grote letters. Ideaal voor jongeren met een beperkter zicht of dyslexie. Je vindt deze boeken terug in het Taalpunt naast de internetpc's.

 

Boekenzoeker.jpg

Boekenzoeker

Een boek zoeken dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen!
Zoek je een avonturenverhaal om in één keer te verslinden, een verslavend boek over het verleden of een dun boek voor je boekbespreking? Geef in welk soort boek je zoekt en krijg boekentips op maat.

Honderden boeken wachten om ontdekt te worden!

Kinderen strips

Strips

In de jeugdafdeling hebben we naast de klassieke boeken ook een mooie collectie strips. Je vindt er alle vertrouwde stripfiguren terug zoals Jommeke en Kiekeboe alsook nieuwe helden zoals Geronimo Stilton en Luke Skywalker.

 

Jeugdfilms

In de bib hebben we ook een ruim aanbod aan speelfilms en jeugdseries. De jeugdfilms zijn te herkennen aan een groen etiket met daarop de letter J. De nieuwste dvd's staan in een aparte kast.