Het favoriete boek van...

JOUW JUF OF MEESTER!

Tijdens de zomer gaf de bib alle leerkrachten een koffer mee naar huis vol verrassende jeugdliteratuur. De leerkrachten namen op hun beurt een foto met hun favoriete boek uit dit pakket. Het resultaat is een fototentoonstelling vol leuke boekentips. Wil jij weten welk boek jouw leerkracht las op het strand of aan het zwembad? Je vindt ze hier allemaal terug én op de thematafel in de bib.

JUF SHARON

Juf Sharon

De kleine prins

Juf Sharon ontdekte deze zomer 'De kleine prins' van Agnès De Lestrade. In dit boek ontmoet een piloot bij een noodlanding in de woestijn een prinsje van een verre planeet. Het is een hervertelling van het boek van Antoine De Sain-Exupéry.

JUF HEIDI

Juf Heidi

Gevonden

Juf Heidi nam deze zomer een plons in het boek 'Gevonden' van Cees Van den Berg. Frietje wil zorgen voor alle verloren dieren… en een oude man die met zijn pantoffels aan midden op het fietspad staat en niet meer weet wie hij is.

JUF NELE

Juf Nele

Neem mijn hand

Juf Nele ging op reis en nam mee... het boek 'Neem mijn hand' van Kate DiCamillo. Het verhaal gaat over de tienjarige Raymie. Zij doet mee aan een mini-missverkiezing, in de hoop dat haar vader dat zal zien en terug naar huis komt.

JUF LIESELOT

Juf Lieselot

De fantastische familie Zapato

Juf Lieselot vond het moeilijk kiezen wat haar favoriete zomerboek is... want er zijn zoveel goede boeken! Het werd uiteindelijk 'De fantastische familie Zapato' van Julie Brouant. In dit boek maak je kennis met een knotsgekke circusfamilie. 

JUF CAITLIN

Juf Caitlin

Die zomer met Jente

Zomerser dan dit kan een boek haast niet zijn! Juf Caitlin genoot van 'Die zomer met Jente' van Enne Koens. Marie is boos, want ze moet tegen haar verhuizen. Ze moet weg van haar BB en BZ (Beste Buurmeisje en Bijna Zus). Zal ze nieuwe vrienden maken?

MEESTER GUIDO

Meester Guido

De Bremer Stadsmuzikanten

Meester Guido las deze zomer voor uit 'De Bremer Stadsmuzikanten' van Paul Wauters. In deze hervertelling van het sprookje van Grimm komen vier muzikale verstotelingen elkaar tegen. Samen gaan ze op zoek naar muzikale roem.

JUF HELENA

Juf

De wolf, de eend & de muis

Op een dag, het was nog vroeg, kwam een muis een wolf tegen... en die vrat hem vrolijk op, einde verhaal! Of toch niet? Want in de buik van de wolf ontmoet de muis een eend. Die heeft het daar gezellig ingericht. Juf Helena vond dit boek geweldig!

JUF ILONA

Juf Ilona

De Waterwaack van Natterlande

Juf Ilona werd deze zomer van haar sokken geblazen door 'De Waterwaack van Natterlande' van Marco Kunst. In dit boek maak je kennis met Toffee en Gum, met Schorre Morre, de Waterwaack, de Zomp, ome Trees en de Wieswos en zo.

JUF KATIA

Juf Katia

Ans & Wilma verdwaald

Juf Katia koos het boek 'Ans & Wilma verdwaald' van Alice Reijs. Over twee vriendinnen die verdwalen tijdens een boswandeling. En niet zo’n klein beetje ook, ze moeten zelfs de nacht in het bos doorbrengen! 

Alle boeken uit de koffers

Deze boeken lazen de leerkrachten ook! Misschien zit jouw favoriete boek er wel tussen?