Volwassenen

Collectie

Romans.PNG

Romans

Een spannende thriller, een waargebeurd verhaal, een romantisch boek of liever literatuur met een grote L? Voor ieder wat wils in de bibliotheek van De Panne!

De romans staan alfabetisch per auteur opgesteld. Dankzij de genre-etiketten op de romans vind je bij het zoeken in de rekken heel vlug je favoriete genres terug.

Bekijk bij je bezoek ook eens de thematafel waar we elke maand een ander thema in de kijker plaatsen.

Anderstalige romans.PNG

Anderstalige romans

Naast Nederlandstalige romans bieden we in De Panne ook anderstalige romans aan. Ons aanbod bestaat voornamelijk uit Franstalige romans, maar ook zij die graag een boek in het Engels, Duits of Spaans lezen vinden in onze bibliotheek zeker iets van hun gading.

De anderstalige romans staan per taal opgesteld en zijn alfabetisch per auteur onderverdeeld . Dankzij de genre-etiketten op de romans vind je bij het zoeken in de rekken heel vlug je favoriete genres terug.

Strips.PNG

Strips

In de bibliotheek hebben we naast de klassieke boeken ook een mooie collectie strips. Je vindt er alle vertrouwde stripfiguren terug zoals Largo Winch en Jessica Blandy alsook nieuwere reeksen zoals Fanny K. en Amoras.

Neem zeker ook een kijkje bij de jeugdstrips voor klassiekers zoals Kiekeboe, Jommeke en Suske & Wiske.

Naast Nederlandstalige strips bieden we ook Frans-, Engels-, Duits- en Spaanstalige strips aan.

De standaard uitleentermijn bedraagt 3 weken.

non-fictie.PNG

Informatieve boeken

De informatieve boeken worden volgens de SISO-notering geklasseerd. Tussen de rekken vind je 2 trefwoordenregisters met verwijzing naar het desbetreffende SISO-nummer.

Indien je vragen hebt, aarzel dan niet om iemand van het personeel aan te spreken.

Dwarsliggers.PNG

Dwarsliggers

Dwarsliggers zijn normale boeken, uitgegeven in een kleiner formaat en gedrukt op extra dun papier. Ideaal als je geen zin hebt om met zware boeken te sleuren. In onze collectie van zo'n 250 titels vind je dwarsliggers binnen elk genre.

De standaard uitleentermijn bedraagt 3 weken.

Meer informatie over dwarsliggers vind je hier.

E-reader

E-boeken

Ga je op reis, maar heb je geen plaats in je koffer voor al je vakantielectuur? Probeer eens een e-reader!

Het is een klein en licht toestel, waarop je meerdere e-boeken kan bewaren. Onze bibliotheek beschikt over 8 e-readers en zo'n 250 e-boeken. Bibliotheekleden kunnen een e-reader reserveren aan 1 EUR met daarop max. 5 e-boeken naar keuze.
De standaard uitleentermijn bedraagt drie weken.

Een e-reader reserveren kan hier.

Daisy-reader.PNG

Daisy luisterboeken

Daisy boeken zijn boeken voor mensen die moeilijk of niet kunnen lezen wegens een visuele of lichamelijke handicap.

Het is een voorgelezen tekst die met behulp van digitale technieken wordt opgenomen en afgespeeld. Het zijn eigenlijk luisterboeken op cd.

De boeken kan je onder andere afspelen met een speciale Daisy-lezer die je kan uitlenen in de bibliotheek.

Wij beschikken over zo'n 250 Daisy boeken die voor iedereen met een handicap uitleenbaar zijn. Ons aanbod bestaat voornamelijk uit Nederlands-, en Franstalige romans voor volwassenen, maar ook kinderen en adolescenten kunnen een Daisy boek uitlenen.

De standaard uitleentermijn bedraagt drie weken.

Meer informatie over Daisy boeken vind je hier.

dvd.PNG

Cd's en dvd's

Je vindt zeker je gading in onze collectie van 5100 cd's, gaande van klassiek, over pop, tot kindermuziek.

Onze speelfilms en tv-series staan alfabetisch volgens titel gesorteerd. Alle dvd's zijn voorzien van een genre-aanduiding. We hebben ook een categorie muziekfilms. De nieuwste dvd's staan in een kast apart.

Leeszaal volwassenen

Leeszaal

De leeszaal is de ideale plaats om in alle rust een krant of tijdschrift te lezen, een naslagwerk in te kijken of gebruik te maken van het gratis internet.

Je kan in de leeszaal dagelijks één van deze dagbladen inkijken. Wie oudere exemplaren wil raadplegen (max. 2 weken oud), gelieve zich te wenden tot de balie.

In de leeszaal vind je al onze tijdschriften terug. Tijdschriften kunnen, net als boeken, ontleend worden. Enkel het laatste nummer van elk tijdschrift moet in de leeszaal blijven.

In de leeszaal vind je eveneens:

• De Lijn-uurroosters van De Panne & Adinkerke
  • De uurroosters van de Kusttram
  • Naslagwerken en encyclopedieën
  • Gemeenteraadsverslagen

Digidokters

Problemen met je tablet, smartphone of laptop? De digidokters helpen je graag met je digitale problemen.

Via een inschrijvingsformulier krijg je de mogelijkheid om je probleem uit de doeken te doen. Ofwel lossen ze het probleem op via mail, ofwel vragen ze je om langs te komen in de bibliotheek.

Elke eerste zaterdag van de maand vind je de digidokters in de bibliotheek, telkens van 10.00u tot 12.00u.
Heb je een probleem, spring dan gerust eens binnen en we zijn er zeker van dat de digidokters een oplossing zullen kunnen aanreiken.

Het inschrijvingsformulier vind je hier.