E-boeken

Nooit meer sleuren met een zware stapel boeken!


E-boeken

WAT?

Een e-boek is een digitaal boek dat je op een e-reader kan lezen. Onze collectie bestaat uit meer dan 500 e-boeken, grotendeels romans, zowel voor adolescenten als voor volwassenen.

 

HOE?

Bibliotheekleden (vanaf 12 jaar) kunnen een e-reader mét oplader ontlenen in de bib via het aanvraagformulier. De standaard uitleentermijn is vier weken. Je kan de termijn eenmaal gratis verlengen tot max. acht weken.

Het aantal e-boeken dat je mag uitlenen is afhankelijk van je andere ontleningen. Elke lener kan max. 15 materialen in totaal meenemen. Indien je geen enkele andere uitlening hebt, mag je dus 1 e-reader met max. 14 e-boeken uitlenen.

LET WEL: E-boeken lenen om op je eigen e-reader te zetten is niet mogelijk in de bibliotheek van De Panne. Je kan als lid wél gratis gebruik maken van cloudLibrary in de bibliotheken van Nieuwpoort en Veurne (zie onder). 

 

VRAAG  EEN E-READER AAN IN 3 STAPPEN

STAP 1

Controleer e-reader

De bibliotheek beschikt over 8 toestellen.

Controleer of er een exemplaar aanwezig is.

STAP 2

Controleer e-boeken

Indien er een e-reader aanwezig is, kan je de lijst met al onze e-boeken bekijken. Om de beschikbaarheid van een e-boek te controleren, klik je op de titel.

STAP 3

Vraag e-reader aan

Vraag je e-reader aan via een eenvoudig invulformulier. We laten via mail weten wanneer je het toestel kan komen ophalen aan de balie.

 

E-boeken op je eigen toestel plaatsen?

Het kan in de bibliotheken van Nieuwpoort en Veurne!

CloudLibrary

In de Viertoren-bibliotheken Nieuwpoort en Veurne kan je e-boeken uitlenen op je eigen toestel via het platform cloudLibrary. Als lid van de bibliotheek van De Panne heb je recht op gratis lidmaatschap in deze bibliotheken.

Je kan telkens 2 e-boeken uitlenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

Het volledige aanbod e-boeken op cloudLibrary vind je hier terug.

 

Zo werkt het:

1. Ga naar de bibliotheek van Nieuwpoort of Veurne en maak je lid aan de balie. Vergeet je identiteitskaart niet!

2. Ga naar je Mijn Bibliotheek-profiel en koppel je lidkaart van Veurne of Nieuwpoort aan je bestaand profiel. Meer info over hoe je een extra lidkaart koppelt aan je Mijn Bibliotheek-profiel vind je hier terug. Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Volg dan dit stappenplan.

3. Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib. Meld je vervolgens aan met je Mijn Bibliotheek-profiel. 

Wil je e-boeken op je eigen e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van deze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

 

Meer info over cloudLibrary vind je op de website van Bibliotheek Nieuwpoort en Bibliotheek Veurne.