Livre
Néerlandais
Wanneer een schrijver met een writer's block door een oude dierenpreparateur wordt benaderd om hem te helpen met zijn toneelstuk over de vernietiging van het dierenrijk, ontdekt hij dat de man niet is wie hij lijkt te zijn.
Titre
Beatrice en Vergilius
Auteur
Yann Martel
Traducteur
Marijke Versluys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Beatrice and Virgil
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2010
176 p. : ill.
ISBN
9789044616231 (paperback)

Commentaires

De auteur (1963) kreeg in 2002 de Man Booker Prize voor 'Het leven van Pi'*, een spirituele avonturenroman over een Indiase jongen die 227 dagen in een sloep ronddobbert met een zebra, een hyena, een aap en een tijger. Ook in de roman 'Beatrice en Vergilius' spelen dieren een belangrijke rol. De ezel Beatrice en de brulaap Vergilius zijn allegorische personages die in dialogen stem geven aan het grootste trauma van de geschiedenis: de Holocaust. Op een ingenieuze manier sleept Martel de lezer mee in een spel van verbeelding dat luchtig begint met een lofzang op de peer en eindigt in een gewelddadig inferno. Martel heeft de dialogen omkaderd met een verhaal over een beroemde schrijver die een allegorie wil publiceren over de Holocaust. Nadat zijn uitgever het verhaal heeft afgewezen, ontvangt de schrijver een geheimzinnig manuscript over Beatrice en Vergilius. Het blijkt geschreven door een taxidermist (iemand die dieren opzet) die rekenschap wil geven van een duister verleden. Via de …Lire la suite

À propos de Yann Martel

CC BY-SA 2.5 - Image by Shane Lin from Seattle, WA, USA, aka 'About Malenkov in Exile' on Flickr

Yann Martel, né le 25 juin 1963 à Salamanque en Espagne, est un philosophe et un écrivain canadien (québécois et saskatchewanais). Il est surtout connu pour son roman L'Histoire de Pi, dont la version originale anglaise a remporté le Man Booker Prize for Fiction.

Biographie

Yann Martel est né le 25 juin 1963 à Salamanque en Espagne, alors que son père, Émile Martel, faisait son doctorat. Par la suite, son père est devenu professeur et diplomate pour le Canada, ce qui l'a amené à voyager un peu partout sur la planète : Alaska, Costa Rica, France, Mexique et Canada. En 1981, Martel obtient un baccalauréat du Trinity College School à Port Hope en Ontario. Par la suite, il fréquentera l'université de Trent à Peterborough en Ontario.

Il a con…En lire plus sur Wikipedia