Livre
Néerlandais

De zeven laatste woorden

De zeven laatste woorden

Eigentijdse visie in woord en beeld op de zeven laatste zinnen van Christus.
Titre
De zeven laatste woorden
Auteur
Willem Vermandere
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2013
65 p. : ill.
ISBN
9789401406833 (hardback)

Commentaires

Bundeling van zeven op Christus’ Kruiswoorden gebaseerde ‘lezingen’, waarmee de Vlaamse zanger, kunstenaar, filosoof en schrijver Willem Vermandere (1940) al meer dan vijftien jaar optreedt. De lezingen, gemiddeld drie tot vijf pagina´s lang, gaan telkens uit van (en sluiten af met) een van de zinnen die Jezus in de evangeliën uitspreekt terwijl hij aan het kruis hangt. Met zijn overdenkingen probeert Vermandere het beeld van Jezus af te stoffen en zijn persoonlijke visie te verwoorden op het christelijk geloof, de Bijbel en de Roomse heiligenvereringen. Terugblikken op zijn jeugd op het katholieke Vlaamse platteland wisselen daarbij af met vertellingen vanuit Jezus zelf. Met vermakelijk onderkoelde humor en sterk West-Vlaamse tongval probeert Vermandere telkens een relevante boodschap te brengen voor het hedendaagse leven. Het boek bevat ook zestien paginagrote zwart-witillustraties van de hand van de schrijver, gebaseerd op fragmenten uit de bijbelboeken Jesaja, Hooglied en Psalmen…Lire la suite

À propos de Willem Vermandere

CC BY 3.0 - Image by Valère Cools

Willem Vermandere né le 9 février 1940 à Lauwe (Menin) est un chanteur, auteur-compositeur-interprète et sculpteur belge néerlandophone.

Biographie

Willem Vermandere vit aujourd'hui dans un petit village près de Furnes, Steenkerke.

En 2000, la ville de Furnes le fait citoyen d'honneur, la ville de Menin lui octroie la même distinction en 2006.

Discographie

  • Liedjes Van De Westhoek (1968)
  • Langs De Schreve (1969)
  • Willem Vermandere (1971)
  • Vier (1973)
  • Met Mijn Simpel Lied (1976)
  • Lat Mie Maar Lopen (1981)
  • Als Ik Zing (1984)
  • Willem Vermandere (1988)
  • Ik Wil Maar Zeggen (1988)
  • De Eerste Jaren (1989)
  • Lat mie maar lopen…En lire plus sur Wikipedia