Livre
Néerlandais

De liedjesteksten

Alle liedjesteksten van Willem Vermandere in één bundel Vermandere is weer populairder dan ooit. Daarom bundelt hij opnieuw alle liedjesteksten uit zijn 45-jarige carrière als kleinkunstenaar. Tijdens zijn recent optreden op Nekka nacht 2012 liet Willem Vermandere in een vol sportpaleis horen hoe je met een groot hart voor muziek en een vertellersziel de tijd kunt stilzetten. Met zijn authentieke
Titre
De liedjesteksten
Auteur
Willem Vermandere
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2012
260 p. : ill.
ISBN
9789401405423 (paperback)

Commentaires

Willem Vermandere is een van de grootste oorspronkelijke liedjesschrijvers van de Lage Landen. Misschien wel de allergrootste. Ongeveer een halve eeuw na zijn debuut heeft hij het gros van zijn teksten verzameld in De liedjesteksten. Zo bescheiden als de titel van dit werk en de man zelf zijn, zo groot zijn zijn teksten. Zelden blijven songteksten op papier overeind zonder de muziek. Deze bundel is de spreekwoordelijke uitzondering. Luister naar de liedjes van Vermandere, en je krijgt een goed beeld van de bard. Of althans dat wat hij wil prijsgeven. Vermandere bekijkt de wereld immers lied per lied. Tot diep in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd wat meewarig, lacherig gedaan over de zanger uit de provincie. Maar zijn thema’s zijn nooit provinciaal geweest, laat staan landelijk, ze zijn universeel. Zo lees je zijn verbazing over, maar niet de afwijzing van de moderniteit. Veeleer zou je kunnen spreken over zijn gemiste afspraak met de moderniteit.
Typisch voor zijn w…Lire la suite

À propos de Willem Vermandere

CC BY 3.0 - Image by Valère Cools

Willem Vermandere né le 9 février 1940 à Lauwe (Menin) est un chanteur, auteur-compositeur-interprète et sculpteur belge néerlandophone.

Biographie

Willem Vermandere vit aujourd'hui dans un petit village près de Furnes, Steenkerke.

En 2000, la ville de Furnes le fait citoyen d'honneur, la ville de Menin lui octroie la même distinction en 2006.

Discographie

  • Liedjes Van De Westhoek (1968)
  • Langs De Schreve (1969)
  • Willem Vermandere (1971)
  • Vier (1973)
  • Met Mijn Simpel Lied (1976)
  • Lat Mie Maar Lopen (1981)
  • Als Ik Zing (1984)
  • Willem Vermandere (1988)
  • Ik Wil Maar Zeggen (1988)
  • De Eerste Jaren (1989)
  • Lat mie maar lopen…En lire plus sur Wikipedia