DVD
Anglais

The king and I

Walter Lang (directeur), Oscar Hammerstein (librettiste), Margaret Landon (antécédent bibliographique)

The king and I

Walter Lang (directeur), Oscar Hammerstein (librettiste), Margaret Landon (antécédent bibliographique)
Een Engelse weduwe geeft les aan het hof van de koning van Siam, komt in conflict met de koppige koning en valt tenslotte voor hem
Titre
The king and I
Directeur
Walter Lang
Librettiste
Oscar Hammerstein
Antécédent bibliographique
Margaret Landon
Scénariste
Ernest Lehman
Compositeur
Richard Rodgers 1902-1979
Acteur
Yul Brynner 1920-1985 Deborah Kerr 1921-2007
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1956
Durée
ca. 138 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks Naar Anna and the king of Siam van Margaret Landon
EAN
8712626007654

Commentaires

Dit is de derde verfilming van de memoires van Anna Leonowens, de 19e eeuwse Britse gouvernante van de vele kinderen van de toenmalige koning van Siam, die wij binnen een paar weken aanbieden. Na de verfilmingen uit 1946 en 1999 nu de bekendste: de in 1956 gemaakte filmversie van de musica The king and I. De musical van Rodgers en Hammerstein was al een van de grote Broadwaysuccessen (met Yul Brynner als de koning) en is nog steeds een werk dat regelmatig opnieuw op Broadway terecht komt. Voor Deborah Kerr was de hoofdrol een van de vele geslaagde zaken uit haar loopbaan, maar Yul Brynner (natuurlijk opnieuw als de koning) werd door deze film bekend bij het grote publiek. Hij kreeg een Oscar voor deze rol. Een paar van de songs hebben het tot evergreenstatus gebracht: Hello young lovers - Getting to know you - I wistle a happy tune en Shall we dance? 'Excellent film adaption' (2001 Movie & Video Guide).

À propos de Walter Lang

Walter Lang est un réalisateur, scénariste, acteur et directeur de la photographie américain né le 10 août 1896 à Memphis, Tennessee (États-Unis), décédé le 7 février 1972 à Palm Springs (Californie).

Biographie

Filmographie

comme réalisateur

Années 1920

  • 1925 : The Red Kimona
  • 1926 : The Earth Woman
  • 1926 : The Golden Web
  • 1926 : Money to Burn
  • 1927 : The Ladybird
  • 1927 : The Satin Woman
  • 1927 : Sally in Our Alley
  • 1927 : By Whose Hand…En lire plus sur Wikipedia