DVD
Multilingue

Nono, het zigzag kind

Vincent Bal (directeur), Thomas Simon (acteur), Fedja Van Huêt (acteur)

Nono, het zigzag kind

Vincent Bal (directeur), Thomas Simon (acteur), Fedja Van Huêt (acteur)
Vlak voor zijn bar mitswa wordt Nono (13) door een amusante oudere heer ontvoerd. Daardoor leert hij veel over zijn verleden. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Puberteit
Titre
Nono, het zigzag kind
Directeur
Vincent Bal
Acteur
Thomas Simon Fedja Van Huêt Burghart Klaussner 1949- Jessica Zeylmaker Camille De Pazzis Isabella Rossellini
Antécédent bibliographique
David Grossman 1954-
Compositeur
Thomas De Prins
Langue
Multilingue, Néerlandais, Anglais, Français
Éditeur
BFD Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
91 min.
Note
Nederlands, Engels en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713053015847

Commentaires

Nederlandse jeugdfilm van regisseur Vincent Bal (Minoes) met in de hoofdrollen Thomas Simon, Fedja van Huet, Burghart Klaussner en Isabella Rossellini. Het verhaal is een bewerking van het boek 'Het zigzagkind'* van de Israëlische schrijver David Grossman. Nono Feierberg, 13 jaar oud, wil de beste inspecteur ter wereld worden, net zoals zijn vader. In de trein, op weg naar zijn oom voor zijn bar mitswa, ontmoet hij de meesterdief Felix met wie hij naar Zuid-Frankrijk reist. Hij gaat op zoek naar het ware verhaal van zijn vader en zijn overleden moeder, die verdween toen hij een jaar oud was. Felix en de zingende diva Lola Ciperola brengen hem dichter bij de waarheid. Bor Beekman (Volkskrant 4-10-'12): 'Puntgaaf verzorgde productie met een aangenaam oubollige uitstraling. (...) ode aan de helende kracht van fantasie (...)' Mirte Brethouwer (Cinemagazine, i): '(...) een spannend geheel, met spectaculaire actiescènes (...). De film speelt leuk met de fantasieën van Nono, die soms zomaar …Lire la suite

À propos de Vincent Bal

Vincent Bal est un réalisateur belge né le 25 février 1971 à Gand.

Filmographie

Auteur et réalisateur

  • 1993 : Aan zee
  • 1994 : Tour de France (court métrage)
  • 1999 : Une danse le temps d'une chanson : Jolie môme (court métrage)
  • 1996 : The Bloody Olive (court métrage)
  • 1999 : Man van staal
  • 2001 : Miaou ! (film pour enfants)
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2008 : Kika & Bob (série télé, 13 épisodes)
  • 2012 : Nono, het zigzag kind
  • 2014 : Brabançonne

Récompenses