DVD
Néerlandais
Johannes, Nella Della en hun vader raken verzeild in een spannend avontuur als het piepkleine mannetje Wiplala hen in heel kleine mensjes tinkelt. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Wiplala
Directeur
Tim Oliehoek
Scénariste
Tamara Bos
Antécédent bibliographique
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Compositeur
André Dziezuk
Acteur
Géza Weisz Sasha Mylanus Kee Ketelaar Peter Paul Muller
Langue
Néerlandais
Éditeur
In The Air, © 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
100 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8718868087218
mooov

Commentaires

De avonturenfilm 'Wiplala' is de eerste familiefilm van Tim Oliehoek (Vet hard; Spionnen van Oranje). Het scenario is van Tamara Bos, die voor de vierde keer een boek van Annie M.G. Schmidt bewerkte. Wiplala (Géza Weisz) is een mannetje van zo'n 10 cm dat zijn eigen land moet verlaten omdat hij niet goed kan tinkelen (toveren). Hij komt terecht bij de familie Blom in Amsterdam: de verstrooide en hardwerkende vader Blom (Peter Paul Muller), de negenjarige verlegen Johannes en zijn elfjarige zus, de pitttige Nella Della. Wiplala tovert per ongeluk de hele familie klein, waarna ze samen spannende avonturen beleven. Het verhaal uit 1957 is geactualiseerd, ook bevat de film meer actie en een sterkere dramatische lijn dan het boek. Jann Ruyters (Trouw 20-11-'14) geeft 4 sterren. Zij ziet 'soms haperende acteursregie', maar ook 'geslaagde actiescènes' en vervolgt 'Daar staat tegenover dat Schmidts 'Wiplala' als avontuur ontroerend en niet te versmaden is. Welk kind wil nu niet mee met zo'n i…Lire la suite

À propos de Tim Oliehoek

Tim Oliehoek, né le 27 février 1979 à Stompwijk, est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur néerlandais.

Filmographie

Réalisateur et scénariste

  • 1997 : Buy or Die
  • 2001 : Isabelle
  • 2002 : The Champ
  • 2003 : 15.35 Track 1 : co-réalisé avec Marcel Hensema
  • 2003 : The Horseless Prince
  • 2005 : Too Fat Too Furious
  • 2005 : All Souls : co-réalisé avec Mijke de Jong, Hanro Smitsman, Eddy Terstall, Nicole van Kilsdonk, Marco van Geffen, Maarten Treurniet, Michiel van Jaarsveld, David Lammers, Ger Beukenkamp et Rita Horst
  • 2009 : Spion van Oranje
  • 2011 : Pizzamaffia
  • 2011 : Van god losEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions