Livre
Néerlandais

Winky en het paard van Sinterklaas

Tamara Bos (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)

Winky en het paard van Sinterklaas

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De Chinese Winky woont nu een jaar in Nederland. Ze wil heel graag een paard en als ze andere kinderen hoort praten over de cadeaus die Sinterklaas brengt, vraagt ze hem een paard. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Winky en het paard van Sinterklaas / Tamara Bos ; met tek. van Hugo van Look
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2002
82 p. : ill.
ISBN
90-258-3714-X

Commentaires

De Chinese Winky Wong woont nu een jaar in Nederland. Zij gaat naar school en rijdt graag op Saartje, een paard uit de manege van tante Cor. Dan wordt Saartje ziek en zij gaat dood. Winky wil niets liever dan een eigen paard krijgen. Het is sinterklaastijd, alle kinderen uit de klas zijn heel uitgelaten maar Winky kent Sinterklaas niet. Als de kinderen vertellen wat Sinterklaas voor kinderen doet, probeert ze hem op allerlei manieren te vertellen dat ze een paard wil hebben. Een paard krijgt ze niet maar wel mag ze een jaar lang voor het paard van de Sint zorgen! Dit voorleesboek met harde kaft vertelt in zeventien hoofdstukken het verhaal van Winky. De hoofdstukken vormen afzonderlijke verhaaltjes. Op bijna elke dubbele pagina staat een aardige zwartwittekening. Het verhaal vertelt over de tradities rondom het sinterklaasfeest. De thema's zijn voor kinderen van 4 tot 6 jaar zeer herkenbaar. Een leuk voorleesboek voor jonge, ook allochtone, kinderen in de sinterklaastijd.

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions