Bande dessinée
Néerlandais

Help, ik ben een mug!

Tamara Bos (auteur), Juliette De Wit (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Titre
Help, ik ben een mug!
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Juliette De Wit
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2013
27 p. : ill.
ISBN
9789048715381 (hardback)

Commentaires

Wanneer Plien gaat slapen, probeert een mug haar te steken. Als ze eindelijk in slaap valt droomt ze dat ze een mug wordt door de muggensteek. Ze vliegt naar het land van de muggen, gaat naar de muggenschool, waar meer kind-muggen zitten, en krijgt daar zoem- en vliegles. Een stripboek in oblong formaat uit de serie 'Strip voor beginnende lezers'*. Iedere pagina bestaat uit drie tot zes gekleurde illustraties in een kader. De bijbehorende tekst op AVI-M3 bestaat uit korte zinnen en eenlettergrepige woorden in tekstballonnen, als er gesproken wordt, en in rechthoekige kaders, wanneer er informatie wordt gegeven. Er worden geen hoofdletters gebruikt, maar wel uitroep- en vraagtekens. De tekst is in een duidelijke schreefloze letter gezet. Het humoristische verhaal en de combinatie van de vele tekeningen met tekstballonnen maken het boek aantrekkelijk om het lezen te oefenen. Een mooi verzorgde uitgave voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions