Livre
Néerlandais

De Parelprinses

Tamara Bos (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Trix gaat een nacht bij haar overgrootmoeder logeren. Als Omi ligt te slapen, speelt Trix dat ze een prinses in een paleis is. Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet supplémentaire
VOO, logeren, verhalen
Titre
De Parelprinses
Auteur
Tamara Bos
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789025852351

Commentaires

Trix moet bij Omi gaan logeren omdat haar vader in het buitenland zit en ook haar moeder weg moet. Omi is de oma van Trix' moeder, en is dus al heel oud. Trix weet dat ze in een groot huis woont, en ze is er vast van overtuigd dat het eten er ontzettend vies zal zijn. Wanneer ze bij Omi aankomen, bedenkt Trix dat haar overgrootmoeder een beetje op de koningin lijkt, en wanneer Omi haar ook nog eens aanspreekt met "kleine prinses", weet het meisje wel zeker dat ze op een kasteel gaat logeren. Terwijl Omi een dutje doet, trekt Trix haar mooie schoenen aan en gaat ze op ontdekkingstocht. Zoals het echte sprookjesprinsesjes betaamt, moet Trix uit vele deuren één kiezen. Gelukkig is het de deur van het koninklijke toilet, want Trix moest al een tijdje. Daarna zet ze haar tocht verder in de slaapkamer van Omi en de tuin. Het meisje ontdekt appels bij de voordeur, een prieeltje in de tuin en een kikkerprins. Trix holt door de regen achter de kikkerprins aan omdat ze door hem gered wil worden…Lire la suite
Trix moet een nacht logeren bij Omi, haar overgrootmoeder. Die is dus heel oud, het is er saai, en het eten is vies! Maar Omi’s huis lijkt een soort paleis voor een prinses, met zelfs een kikker in de tuin die misschien wel een prins is. Deel uit de reeks 'De verkleedkist'. Filmische prentvertelling in oblong formaat; vrij lang verhaal, naadloos schakelend van realiteit naar fantasie, zoals jonge kinderen dat ook kunnen. Het ene moment vanuit Trix’ logica ('Een parelketting. Die had ze net nodig.'), dan weer registreert de 'camera'. Fijne, sfeerbepalende paginagrote tekeningen in gemengde techniek over een of twee bladzijden: het perspectief suggereert enorme ruimte; de donkere kleur duidt Trix’ gevoel in de schemering aan, vervolgens is de gezellige eetkamer warm geel-oranje. De tekst staat in een of twee kolommen in de illustraties geplaatst; op de donkere vlakken is het in wit gedrukt. De suggesties op het schutblad achterin over hoe je parelprinses kunt worden, zijn feitelijk ove…Lire la suite

De Parelprinses

“Kan ik echt niet bij iemand anders?”, vraagt Trix die helemaal geen zin heeft om een nachtje bij Omi, haar overgrootmoeder, in haar grote huis te gaan logeren. Ze kent Omi helemaal niet. Trix vindt haar een beetje eng en ze lijkt wel een oude koningin. Maar dan ... is Trix een prinses! Ze drinken samen thee en terwijl Omi een dutje doet, gaat Trix op verkenning. Het huis is een waar paleis waarin van alles te ontdekken valt. Trix trekt Omi’s kleren en een prachtge parelketting aan en waant zichzelf prinses. Wanneer ze even naar buiten gaat, valt de deur achter haar in het slot. Maar ook in de tuin valt er voor parelprinsessen heel wat te beleven. Het is helemaal niet saai bij Omi ... De prenten bestaan uit met waterverf ingekleurde pentekeningen die een hele of dubbele pagina vullen. De illustraties sluiten nauw aan bij de tekst die in de illustratie gedrukt staat. 'De Parelprinses' maakt deel uit van 'De Verkleedkist', een serie voorleesboeken gebaseerd op het spel van kinderen d…Lire la suite

À propos de Tamara Bos

Tamara Bos, née le 13 août 1967 à Ede, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Biographie

Elle est la fille de l'écrivain et scénariste néerlandais Burny Bos.

Filmographie

  • 1996 : Mijn Franse tante Gazeuse de Ben Sombogaart et Joram Lürsen
  • 1999 : Cowboy from Iran de Ilse Somers
  • 2001 : Miaou ! de Vincent Bal
  • 2004 : Pluck and his tow truck de Ben Sombogaart
  • 2005 : Le Cheval de Saint Nicolas de Mischa Kamp
  • 2007 : Mais où est le cheval de Saint-Nicolas? de Mischa Kamp
  • 2011 : Alfie le petit loup-garou de Joram Lürsen
  • 2012 : Fidgety Bram de Anna van der Heide
  • 2014 : Kankerlijers de Lodewijk Crijns
  • 2014 : Wiplala, le lutin …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions