Livre
Néerlandais

Zoek 't lekker uit! : avonturen van een niet-zo-cool feestbeest

Rachel Renée Russell (auteur), Lisa Vega (dessinateur), Sofia Engelsman (traducteur)

Zoek 't lekker uit! : avonturen van een niet-zo-cool feestbeest

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Nikki is het minst populaire meisje op school. Ze blundert aan de lopende band, de populaire meisjes kleineren haar en haar droomjongen ziet haar niet staan. Wanneer haar aartsvijandin Mackenzie haar vlak voor het schoolfeest vernedert, zint Nikki op wraak.
Sujet
Schoolleven
Extra subject
humor, Leesvlot
Titre
Zoek 't lekker uit! : avonturen van een niet-zo-cool feestbeest
Auteur
Rachel Renée Russell
Dessinateur
Lisa Vega
Traducteur
Sofia Engelsman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2012
287 p. : ill.
ISBN
9789026129995 (hardback)

Commentaires

Zoek ’t lekker uit! is het tweede deel van de reeks 'Dagboek van een muts' van Rachel Renée Russell. Nikki hoort bij de onpopulaire meisjes op haar school. In haar dagboek beschrijft ze alles wat ze op school beleeft, vooral de aanvaringen met haar aartsvijandin MacKenzie, het populairste meisje. Dit deel van de reeks gaat vooral over de voorbereidingen van het jaarlijkse Halloweenfeest. MacKenzie haalt Nikki telkens het bloed onder de nagels vandaan en zet haar te kijk voor alle andere schoolgenoten, inclusief Nikki’s grote vlam, Brandon. Nikki laat zich echter niet doen en neemt wraak. Ze wordt hierbij steeds gesteund door haar hartsvriendinnen Chloe en Zoey.
Zoek ’t lekker uit! heeft het aanschijn van een echt dagboek. De tekst wordt opgesmukt met de nodige uitroeptekens, tekeningetjes, smileys en stripverhaaltjes die deze indruk nog versterken. Het hele verhaal wordt verteld op een typische pubermeisjestoon: Nikki valt van de ene extreme gemoedstoestand in de a…Lire la suite
De onzekere 14-jarige Nikki probeert zich te handhaven op de middelbare school, waar ze maar twee vriendinnen heeft en vaak botst met het populairste mooie meisje Mackenzie. Voor het jaarlijkse Halloweenfeest hoopt Nikki gevraagd te worden door de knappe Brandon. Maar Mackenzie probeert het feest voor Nikki heel listig te bederven. Nikki, die niet echt verwacht dat Brandon haar zal vragen, laat zich strikken voor het schminken van de balletgroep van haar kleine zusje op de Halloweenfeestavond. Als Brandon haar dan toch vraagt en zij dit verzwijgt voor haar twee vriendinnen, moet ze op die avond op drie plekken tegelijk zijn. Tweede zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Dagboek van een muts'*. Komisch verhaal, vol zelfspot, geschreven in dagboekvorm, waarbij de 'handgeschreven' tekst is gedrukt op gelinieerd papier. De vele cartoonachtige tekeningen zijn onlosmakelijk met de tekst verbonden. Het geheel lijkt sterk op de populaire serie 'Het leven van een Loser' van Jeff Kinney. De hu…Lire la suite

Dagboek van een muts. Zoek 't lekker uit!

'Dagboek van een muts' doet in veel opzichten denken aan 'Het leven van een loser'. Niet alleen zijn ze beide graphic novels met een soortgelijke lay-out waarbij de tekst op lijntjespapier is geschreven, ook de humor is nog steeds even grappig. Het leven van Nikki is dan ook hilarisch. Ze beleeft de ene ramp na de andere, en komt terecht onder aan de populariteitsindex op school. Elke dag is er een nachtmerrie, nee, een trauma, nee, een mega-catastrofe! Toch blijft Nikki hopen op een romantisch leven met schoolfotograaf Brandon.
Dit Amerikaans aandoend tienerboek is ook een aanrader voor Vlaamse tienermeisjes. Zelfs - en vooral - voor die meisjes die niet graag lezen. Het boek leest ontzettend snel omdat het erg veel grappige tekeningen bevat en eigenlijk slechts korte stukjes tekst. Hiermee weet Rachel Renée Russell kinderen of tieners die niet graag lezen over de streep te trekken. En dat is op zich al een pluim waard!

Suggestions