DVD
Anglais

The unbearable lightness of being

Philip Kaufman (directeur), Jean-Claude Carrière (scénariste), Milan Kundera (antécédent bibliographique)
Drama over een jonge Tsjechische arts in de jaren zestig die een voorliefde heeft voor vrouwen en een aversie tegen politiek, maar toch meegesleept wordt door de politieke onrust in zijn land, terwijl hij in een crisis raakt met de vrouwen in zijn leven
Titre
The unbearable lightness of being / dir. by Philip Kaufman ; screenplay by Jean-Claude Carrière ... [et al.] ; based on the novel by Milan Kundera
Directeur
Philip Kaufman
Scénariste
Jean-Claude Carrière 1931-
Antécédent bibliographique
Milan Kundera
Acteur
Daniel Day-Lewis Juliette Binoche 1964- Lena Olin
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Warner Home Video, 2003
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1988
Durée
ca. 166 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
EAN
7321931362269

Commentaires

Amerikaanse speelfilm uit 1988 onder regie van Philip Kaufman. Bewerking van de beroemde roman van Milan Kundera. Met in de hoofdrollen Daniel Day-Lewis, Juliette Binoche en Lena Olin. Ook met Derek de Lint. De gebeurtenissen spelen zich af tegen de achtergrond van de Russische inval in Praag, 1968. Thomas is een veelbelovend chirurg. Hij heeft een voorliefde voor vrouwen en geen enkel oog voor de politieke toestand. Toch wordt hij meegesleept door de politieke onrust in zijn land wanneer de Russen na de Praagse lente van 1968 het land tegen het einde van de zomer bezetten en zijn vriendin Olin naar Zwitserland moet vluchten. Tevens raakt hij in een crisis met de vrouwen in zijn leven. De Speelfilmencyclopedie beoordeelt de film met zeer goed, 3 1/2 ster: 'Een uitstekende bewerking van de meesterlijke roman van Milan Kundera over liefde, vrijheid en toewijding (...). De drie hoofdrollen worden intelligent vertolkt. Achter de camera stond vakman bij uitstek, Sven Nykvist en het is prac…Lire la suite

À propos de Philip Kaufman

CC BY-SA 3.0 - Image by Gorup de Besanez

Philip Kaufman est un réalisateur, scénariste et producteur américain né le 23 octobre 1936 à Chicago, Illinois (États-Unis).

Biographie

Il est particulièrement connu pour avoir contribué à la création du personnage d'Indiana Jones avec George Lucas.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1965 : Goldstein
  • 1967 : Fearless Frank
  • 1972 : La Légende de Jesse James (The Great Northfield Minnesota Raid)
  • 1974 : The White Dawn
  • 1978 : L'Invasion des profanateurs (Invasion of the Body Snatchers)
  • 1979 : Les Seigneurs (The Wanderers)
  • 1983 : L'Étoffe des héros (The Right Stuff…En lire plus sur Wikipedia