DVD
Anglais

The full monty

Peter Cattaneo (directeur), Anne Dudley (compositeur), Robert Carlyle (acteur)

The full monty

Peter Cattaneo (directeur), Anne Dudley (compositeur), Robert Carlyle (acteur)
Zes werkeloze staalarbeiders in Sheffield proberen hun financie͏̈le omstandigheden te verbeteren door een strip-act op te voeren voor een groot publiek
Sujet
Werkloosheid
Titre
The full monty
Directeur
Peter Cattaneo
Compositeur
Anne Dudley 1956-
Acteur
Robert Carlyle Tom Wilkinson 1948- Mark Addy
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2000
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1997
Durée
ca. 88 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Grieks, Italiaans
EAN
8712626003373

Commentaires

Dvd-videoversie van de Engelse speelfilm van regisseur Peter Cattaneo uit 1997. Met Robert Carlyle, Tom Wilkinson, Hugo Speer e.a. Een komedie over zes werkeloze staalarbeiders in Sheffield die in navolging van The Chippendales een stripdansgroep oprichten om aan geld te komen. Volkskrant (Huib Stam): 'Het geheim van de film - als er al een geheim is - is de schokkende directheid, de ontroering over de ontluistering van deze wanhopige mannen.' Trouw (Hans Kroon): 'Het knappe van de film is echter dat de film nooit een platte klucht wordt.' NRC (Antoinette Polak): 'De film vertoont alle trekken van een smartlap, maar die is wel oprecht en het pathos van de mannen doet authentiek aan.' Vier Oscar-nominaties (Beste film, regisseur, scenario, muziek). Een Oscar voor de muziek van Anne Dudley. Aanbevolen door Vrij Nederland. Groot bioscoopsucces. Aanbevolen!

À propos de Peter Cattaneo

Peter Cattaneo, né le 30 novembre 1964 à Twickenham (Grand Londres) en Angleterre, est un réalisateur, scénariste, producteur et monteur britannique.

Biographie

Filmographie

comme réalisateur

  • 1990 : Dear Rosie
  • 1992 : Say Hello to the Real Dr Snide (TV)
  • 1993 : Teenage Health Freak
  • 1995 : Loved Up (TV)
  • 1997 : Full Monty : Le Grand Jeu (The Full Monty)
  • 2001 : Lucky Break
  • 2005 : Le Secret de Kelly-Anne (Opal Dream)
  • 2008 : The Rocker
  • 2020 : The Singing Club

comme scénariste

En lire plus sur Wikipedia