Livre
Néerlandais

Dolfijn ontvoerd

Niels Rood (auteur), Yke Reeder (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Cas en Quinty zijn op vakantie op Malta. Ze zien hoe drie verdachte mannen een enorme zeeschildpad gevangennemen. Dan blijken ook de dolfijnen gevaar te lopen! Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Dolfijnen
Titre
Dolfijn ontvoerd
Auteur
Niels Rood
Dessinateur
Yke Reeder
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
85 p. : ill.
ISBN
9789047513100 (hardback)

Commentaires

Dolfijn ontvoerd is het tweede boek rond het duo Cas en Quinty, twee beste vriendjes die gek zijn op dolfijnen. Ze hebben samen een hyves-pagina waarop ze regelmatig nieuwtjes en informatie over hun avonturen met dolfijnen posten.
In Dolfijn ontvoerd zijn ze samen met hun ouders op vakantie in Malta. De vaders helpen op een onderzoeksboot mee met het in kaart brengen van dolfijnen die in de buurt zwemmen, en de kinderen zijn er het hart van in dat ze niet mee mogen. Maar dan zien ze op zee verdachte mannen iets zwaars in hun boot tillen, en ze denken al snel aan illegale dierenvangst. De twee gaan op onderzoek uit, en krijgen daarbij assistentie van Martijn, een jongen die op Malta bij zijn grootouders logeert. De moeders steken hier en daar een handje toe, maar de echte hulp komt van hun vaders, als die ervoor zorgen dat Cas en Quinty ook eens mee mogen varen op de onderzoeksboot. Daar leggen ze het vreemde voorval uit aan de teamleider, die zelf zijn eigen onderzoek…Lire la suite
Cas en Quinty hebben in het eerste deel uit de reeks 'Dolphin Rescue team'* flink wat ervaring opgedaan in het omgaan met dolfijnen. Ze zijn dan ook teleurgesteld als ze niet met hun vaders en de onderzoeksploeg mee mogen aan boord om dolfijnen waar te nemen, hoe prettig het op Malta ook is. Maar zomaar op het strand liggen is niets voor het ondernemende tweetal. Al gauw krijgen ze drie verdachte mannen in het vizier, die een enorme zeeschildpad gevangennemen, een beschermde diersoort. Ook de dolfijnen lopen gevaar! Met vaart geschreven, vlot lezend, modern en spannend verhaal, dat geloofwaardig overkomt, ondanks enkele wensvervullende zaken en toevalligheden. De illustraties, die niets toevoegen, bestaan uit kleine, geschetste potloodtekeningen in grijstinten boven elk kort hoofdstuk. Op het omslag met serie-uiterlijk prijkt een kleurenfoto. De uitgave zal zijn weg wel vinden bij kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Dolfijn ontvoerd

Cas en Quinty zijn op vakantie in Malaga. We maakten al kennis met hen in ‘Dolfijn in gevaar’. Ook in dit verhaal krijgen ze te maken met dolfijnen en avontuur. Het Dolphin Rescue Team staat weer klaar. Deze keer zien ze in een kleine haven drie mannen die een zware kist aan boord van hun bestelwagen hijsen. Ze hebben een verdovingsgeweer bij zich en tot verbazing van de kinderen zitten ze een groep dolfijnen achterna. Cas en Quinty willen er het fijne van weten maar brengen zichzelf zo in gevaar. Daar zijn hun ouders het niet mee eens. De kinderen krijgen het verbod om nog alleen op avontuur uit te gaan. Hun ouders zijn ook met dolfijnen bezig: zij doen vrijwilligerswerk voor een waarnemend onderzoek op dolfijnen. Cas en Quinty zijn te jong om mee te mogen. Als ze dan toch ontdekken dat in die grote kist een zeeschildpad zit, lappen ze hun huisarrest aan hun laars en gaan tot actie over. Het ziet er naar uit dat er nog boeken zullen volgen in de reeks Dolphin Rescue Team. Samen me…Lire la suite