Livre
Néerlandais

Stiekem op Pepijn

Nicole Van Heeswijk (auteur), Hélène Jorna (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De Love is Lol-club is opgericht om meisjes en jongens aan elkaar te koppelen. Maar als de populaire Sterre een date wil met Pepijn, vindt clublid Lola dat eigenlijk niet zo leuk. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet supplémentaire
Clubs
Titre
Stiekem op Pepijn
Auteur
Nicole Van Heeswijk
Dessinateur
Hélène Jorna
Langue
Néerlandais
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, [2008]
96 p. : ill.
ISBN
9789020673722

Commentaires

In dit boek lezen we over de belevenissen van de 'love is lol-club', waarvan de leden paartjes vormen. Lola is stiekem verliefd op Pepijn, maar de club wil hem koppelen aan Sterre, een razend populair meisje. Een verhaal dat erg herkenbaar is voor de doelgroep, dankzij o.m. de intriges en spanningen tussen de klasgenoten, het taalgebruik en de niet te verwaarlozen details. Elementen die de jonge lezers zeker zullen aanspreken zijn: zelfgemaakte affiches en gedichten, de liefdesbriefjes, de speurtocht, het schoolbal waar de vrienden mogen optreden met hun bandje, en de coole, grappige meester...

Het verhaal staat bol van (soms erg Noordnederlands gekleurde) jeugdtaal, met woorden als "duh", "please", "chips" (ipv 'shit'), "never nooit" etc. De sms'jes die de vrienden heen en weer sturen worden weergegeven in vetjes en zijn opgeteld in het typische taaltje waarin correct spellen bijkomstig is.

Situatiehumor en verbale humor op maat kleuren het geheel in. Erg geslaagd is b…Lire la suite
In dit tweede, zelfstandig te lezen deel over de 'Love is Lol Club'*, gaan de clubleden verder met hun acties om verliefde kinderen aan elkaar te koppelen. Het populairste meisje in de klas heeft een oogje op Pepijn, terwijl een van de clubmeisjes eigenlijk ook verliefd is op hem. Alles draait in dit verhaal om verliefd zijn en verkering krijgen. Het is met vaart geschreven in een eenvoudige en vlotte stijl; de dialogen komen overeen met het jargon van kinderen in de tienerleeftijd. Vooral aan de lay-out is aandacht besteed: de tekst in schreefloze letters is ruim gedrukt op een witte achtergrond; veel kleurige tekeningen in een eenvoudige penvoering staan verspreid door het boek. Vaak zijn de randen van de bladzijden versierd met kleine tekeningetjes. Op het omslag staat een groot hart en een meisje dat haar arm om een jongen slaat. De tekeningen zullen vooral meisjes aanspreken vanaf ca. 10 jaar; ook de manier van schrijven en het taalgebruik is gericht op deze doelgroep.