Livre
Néerlandais

De Love is Lol club

Nicole Van Heeswijk (auteur), Hélène Jorna (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Hoe moet je een klasgenootje helpen dat verdrietig is, omdat haar beste vriendin is verhuisd? Pip en Lola denken dat verliefdheid de enige oplossing is. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet supplémentaire
Clubs
Titre
De Love is Lol club
Auteur
Nicole Van Heeswijk
Dessinateur
Hélène Jorna
Langue
Néerlandais
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, [2008]
96 p. : ill.
ISBN
9789020673715

Commentaires

De 'Love is Lol-club' is opgericht om meisjes en jongens aan elkaar te koppelen. Alles draait dan ook om verliefdheid en verkering. In dit eerste deel van een reeks lees je hoe het allemaal begon.

Karima, de beste vriendin van Babet, is verhuisd naar Turkije, waar ze geen computer of telefoon heeft. Babet is ontzettend verdrietig nu ze niets meer van haar vriendin hoort. Pip en Lola bedenken daarom een plan waardoor Babet zich niet meer eenzaam hoeft te voelen: ze proberen haar verliefd te maken, maar weten alleen niet hoe. Daarom vragen ze raad aan Lola's zus. Na het gesprek besluiten ze een spel te spelen om te kijken welke leuke jongens Babet wel ziet zitten. Daaruit blijkt dat ze Mick heel erg leuk vindt, hoewel ze dat meteen ontkent. Via een kansberekenaar berekenen Pip en Lola hoe goed ze bij elkaar passen. Er wordt een slaagpercentage van maar liefst 95 % behaald. Dit is voor de twee hartsvriendinnen het teken om over te gaan tot de echte actie. Ze regelen stiekem een d…Lire la suite
Twee vriendinnen uit groep zeven hebben medelijden met hun klasgenote Babet, die erg verdrietig is omdat haar beste vriendin is verhuisd. Om haar op te vrolijken, willen ze haar verliefd laten worden, want van liefde word je blij. Dankzij fantasie, humor, spanning en avontuur lukt dat uiteindelijk en wordt bovendien de 'Love is lolclub'* opgericht. Dit verhaal over ondernemende meiden met een groot hart, is met vaart geschreven in korte zinnen en eigentijds, populair taalgebruik. Iedere bladzijde is voorzien van grappige, vrolijk gekleurde tekeningen die sterke emoties tonen of de pagina versieren met hartjes en sterren. De typografie van e-mailtjes, formulieren en geschreven briefjes wordt natuurgetrouw weergegeven. Boven elk hoofdstuk staat een handgeschreven titel die de inhoud goed dekt. Onderwerp en uitwerking zullen meisjes vanaf ca. 10 jaar charmeren.