Livre
Français

Les belles âmes

Lydie Salvayre (auteur)
Een groep welgestelde mensen maakt een busreis door Europa met als doel het bezoeken en ontmoeten van minder bedeelden in arme wijken.
Sujet
Toerisme
Extra subject
Romans
Titre
Les belles âmes
Auteur
Lydie Salvayre
Langue
Français
Éditeur
Paris: Seuil, 2000
155 p.
ISBN
2-02-033987-0

Commentaires

In deze hedendaagse en humoristische roman volgt de lezer een aantal welgestelde mensen die meedoen aan een georganiseerde busreis. Doel van de reis: het bezoeken en ontmoeten van minder bedeelden in arme wijken verspreid door heel Europa. De organisatie is in handen van het bedrijf Real Voyages, dat hiermee een gat in de markt heeft ontdekt. In de bus bevindt zich ook Jason, een 'minder bedeelde' die de deelnemers in de juiste sfeer moet brengen. Echter, naarmate de reis vordert, wordt de sfeer er niet beter op. Naast Jason is de zwijgzame en mysterieuze Olympe van de partij, de tamelijk beklagenswaardige vriendin van Jason. Vrijwel alle personages worden ironisch beschreven. Door deze ironie, die overigens ook blijkt uit het nogal lachwekkende thema van de reis, is het boek vooral vrij luchtig van aard. Toch is op de achtergrond tevens sprake van een licht maatschappijkritische ondertoon. Een intelligent geschreven en vlot leesbaar boek. De auteur schreef eerder zes andere romans. Z…Lire la suite

À propos de Lydie Salvayre

CC BY-SA 3.0 fr - Image by Rama

Lydie Salvayre, née Lydie Arjona le 5 septembre 1948 à Autainville (Loir-et-Cher), est une écrivaine de langue française. Elle est lauréate du prix Goncourt 2014. Avant d’être écrivaine, elle était psychiatre.

Biographie

Enfance dans une communauté espagnole en France

Lydie Salvayre naît en 1948 à Autainville d'un couple de républicains espagnols exilés dans le sud de la France depuis la fin de la Guerre civile espagnole. Son père est andalou, sa mère catalane. Elle passe son enfance à Auterive, près de Toulouse, dans le milieu modeste d'une colonie de réfugiés espagnols.

Le français n'est pas sa langue maternelle, langue qu'elle découvre et avec laquelle elle se familiarise par la…En lire plus sur Wikipedia