Livre
Néerlandais
Vlak na haar zwangerschapsverlof krijgt een jonge misdaadverslaggeefster van een Zweedse krant te maken met de moord op een grillige televisiester.
Titre
Prime time
Auteur
Liza Marklund
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Prime time
Éditeur
Breda: De Geus, 2003
413 p.
ISBN
90-445-0279-4

Commentaires

Annika Bengtzon, misdaadverslaggeefster bij avondkrant 'Kvällspressen' in Stockholm, samenwonend met Thomas en moeder van twee kinderen, krijgt als ze net weer aan de slag is gegaan na haar zwangerschapsverlof, te maken met de moord op de grillige tv-ster Michelle Carlsson. Deze is tijdens de kortste nacht van het jaar doodgeschoten gevonden in een mobiele regiekamer. Carlsson bevond zich met twaalf anderen in een slot om opnames te maken voor een televisieprogramma. Tot de twaalf verdachten behoren onder meer Anne Snapphane (vriendin van Annika en medewerkster tijdens de opnames), Mariana von Berlitz (redacteur en vroeger werkzaam bij de krant van Annika), Bambi Rosenberg, (soapster, bevriend met Carlsson), Sebastian Follin (manager van Carlsson) en Hannah Persson (neo-nazi, debatteerde in een programma van Carlsson). Annika stelt vragen, de antwoorden zijn onthutsend. 'Prime Time', spannend en goed geschreven, handelt over de prijs van roem en succes, over de mediawereld. De Zweedse…Lire la suite

À propos de Liza Marklund

Eva Elisabeth « Liza » Marklund, née le 9 septembre 1962 à Pålmark en Suède, est une journaliste et auteur suédoise.

Son premier roman, Studio Sex (2000), a été vendu à plus d’un million d’exemplaires en Suède et traduit dans vingt pays.

Biographie

Œuvre

Les Enquêtes d'Annika Bengtzon

  1. (sv) Sprängaren, 1998, trad. Jean Renaud et Catherine Buscall (ISBN 2841145840)
  2. En lire plus sur Wikipedia