Livre
Néerlandais

Sportblessures voorkomen

Joe Kita (éditeur intellectuel)

Sportblessures voorkomen

Dans la série:
Titre
Sportblessures voorkomen / onder red. van Joe Kita
Éditeur intellectuel
Joe Kita
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sports injuries handbook
Éditeur
Utrecht: Het Spectrum, 2005
96 p. : ill.
ISBN
90-274-2095-5

Commentaires

Je ziet ze vaak na het weekend: collega's met hun voet in het gips of een arm in een steunverband. De kans is groot dat het amateursporters zijn, die het slachtoffer werden van een onvoorzichtige tackle of een overmoedige service bij het tennissen. De lichamelijke schade kan groot zijn bij dat soort blessures, dus voorkomen is hier echt wel veel beter dan genezen.

Deze praktische gids, uitgegeven door het tijdschrift 'Men's Health', bevat alles wat je moet weten over de meest voorkomende sportblessures. Het dunne boekje is volgestopt met uitgebreide achtergrondinformatie, waar nodig met anatomische tekeningen. Bij iedere blessure wordt nagegaan of je een icepack of heatpack moet leggen, of je moet rusten of net niet, stretchen of versterkende oefeningen doen. Het boek is handig opgedeeld per lichaamsdeel: van voeten tot handen en van rug tot schouders. Je komt erachter wat je voelt bij een blessure, hoe die waarschijnlijk ontstaan is, wat je van de dokter te horen krijgt en hoe…Lire la suite
Helder en duidelijk geschreven, informatief naslagwerkje over het voorkomen en herstellen van sportletsels. Het boekje is ruim voorzien van duidelijke kleurenfoto's en tekeningen; men kan exact zien hoe men de opdrachten om blessures te voorkomen en om van een opgelopen blessure te genezen moet uitvoeren. Het geheel is goed leesbaar geschreven zonder moeilijke terminologieën. Een leuk, toegankelijk boekje voor iedereen, jong en oud. Met register.