Een zestienjarig meisje droomt ervan balletdanseres te worden. Ze wordt verliefd op een knappe jongeman. Hij blijkt echter een pooier te zijn die tracht haar de prostitutie in te lokken
Titre
De kus / scen. en regie Hilde Van Mieghem
Directeur
Hilde Van Mieghem
Compositeur
Stef Kamil Carlens Bert Joris
Acteur
Jan Decleir Fedja Van Huêt Marie Vinck
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: Paramount, 2005
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
95 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Frans, Engels
EAN
8714865551004

Commentaires

Belgische speelfilm uit 2004 van Hilde van Mieghem met haar dochter Marie Vinck, Jan Decleir en Fedja van Huet. Het verhaal draait om het zestienjarige meisje Sarah dat er van droomt een professionele ballerina te worden. Haar ouders hebben weinig tijd voor haar en ze heeft weinig vrienden. Als Sarah de knappe Vic ontmoet raakt ze helemaal in de ban van hem en vertrouwd hem blindelings. Al spoedig blijkt Vic een 'loverboy' te zijn die Sarah in de prostitutie duwt. Digg Reviews(i): 'De Kus is een film met een boeiend concept, goeie acteerprestaties en hier en daar een scène die er met kop en schouders bovenuit steekt, zoals die tussen Vinck en Decleir. Maar bovenal is het een prent waarvan het scenario een flinke poetsbeurt nodig heeft, om het geheel wat subtieler te maken en de inconsistenties in de personages eruit te halen. Goed geprobeerd, zeggen we dan.' De Nederlandse pers is minder positief en vindt de film ongeloofwaardig. Toch een onderwerp dat in de belangstelling staat.

À propos de Hilde Van Mieghem

CC BY-SA 4.0 - Image by Filip Naudts

Hilde Van Mieghem, née à Anvers le 14 avril 1958, est une actrice et réalisatrice belge néerlandophone.

Biographie

Filmographie

Comme réalisatrice

  • 1997 : De suikerpot
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2004 : De kus
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2006 : Dennis van Rita
  • 2010 : Smoorverliefd (nl)
  • 2013 : Smoorverliefd (nl) (version néerlandaise, aussi Madly in Love)
  • 2017 : Sprakeloos

En lire plus sur Wikipedia