DVD
Allemand

The edukators

Hans Weingartner (directeur), Andreas Wodraschke (compositeur), Daniel Brühl (acteur)

The edukators

Hans Weingartner (directeur), Andreas Wodraschke (compositeur), Daniel Brühl (acteur)
Dans la série:
Als drie jonge wereldverbeteraars na het voeren van creatieve acties overgaan tot het 'opnieuw inrichten' van een villa worden zij geconfronteerd met de normen en waarden van hun machtige tegenstanders
Sujet supplémentaire
Duitse films, Bekroonde films, Drama (film)
Titre
The edukators
Autre titre
Die fetten Jahre sind vorbei
Directeur
Hans Weingartner
Compositeur
Andreas Wodraschke
Acteur
Daniel Brühl Julia Jentz Stipe Erceg
Langue
Allemand
Éditeur
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
122 min.
Note
Taalkeuze: Duits, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249474012
mooov

Commentaires

Duits/Oostenrijkse speelfilm uit 2004 van Hans Weingartner met Daniel Brühl (Good bye Lenin), Julia Jentz en Stipe Erceg. Drie jonge wereldverbeteraars, twee jongens en een meisje, vormen een groepje dat zich The Edukators noemt. Zij breken in in villa's en richten die op creatieve wijze opnieuw in, zonder iets stuk te maken of te stelen. Zij laten boodschappen achter zoals 'de vette jaren zijn voorbij'. Als ze een keer op heterdaad betrapt worden door de eigenaar worden ze geconfronteerd met de normen en waarden van hun machtige tegenstanders. FilmTotaal.nl : 'The Edukators biedt humor, spanning en romantiek en serveert dit alles op een bord van politiek activisme en anti-globalisme. Weingartner slaagt er gelukkig wel in om het allemaal niet al te zwaar te laten worden, waardoor de film onderhoudend en hier en daar prikkelend wordt, maar nergens belerend en dogmatisch.' BBCFilms,i geeft 3 sterren. De dvd bevat geen extra's.

À propos de Hans Weingartner

CC BY-SA 3.0 - Image by Thorsten Frei

Hans Weingartner est un auteur, réalisateur et producteur autrichien né le 2 novembre 1977.

Filmographie

Réalisation

  • 1993 : J-Cam (court métrage)
  • 1995 : Der Dreifachstecker (court métrage)
  • 1999 : Frank (court métrage)
  • 2001 : Das weisse Rauschen
  • 2004 : The Edukators (Die fetten Jahre sind vorbei)
  • 2007 : Free Rainer (Free Rainer – Dein Fernseher lügt)
  • 2009 : Gefährder - court-métrage pour le projet Fragments d'Allemagne
  • 2011 : Une cabane au fond des bois (Die Summe meiner einzelnen Teile)
  • 2018 : 303

Production