Bande dessinée
Néerlandais

Lang leve de Olympische Spelen

Geronimo Stilton (auteur), Leonarda Favia (scénariste), Federica Salfo (dessinateur)
Professor Volt komt erachter dat de piratenkatten weer iets verschrikkelijks van plan zijn en waarschuwt meteen de familie Stilton. Al snel blijkt dat de katten in de Kattojet op weg zijn naar Athene, naar de lente van 1896. Hyena weet de familie te vertellen dat dat de tijd is van de eerste Olympische Spelen zoals we die nu kennen! Wat voeren die duivelse katers nu weer in hun schild? In deze ach
Sujet
Tijdreizen
Titre
Lang leve de Olympische Spelen
Auteur
Geronimo Stilton
Scénariste
Leonarda Favia
Dessinateur
Federica Salfo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2012
48 p. : ill.
ISBN
9789054619567 (paperback)

Commentaires

De stripverhalen over het wel en wee van de muis Geronimo Stilton met als titel 'Een reis door de tijd' zijn toe aan het achtste album. Geronimo is uitgever van een populaire krant. Dat vergt het uiterste van hem, temeer daar hij wordt omringd door familie die een loopje met hem neemt. In dit deel worden Geronimo en zijn vrienden tijdens het sporten door professor Volt via een tijdmachine teruggezet naar de beginjaren van de Olympische Spelen. De vaste tegenstanders (de katten) van Geronimo hebben snode plannen om de waardevolle medailles te stelen. De avonturen in dit in een karikaturale stijl getekend stripverhaal worden educatief ondersteund door informatieve tekstblokken met informatie over het ontstaan van de spelen. Een leuke combinatie van educatieve informatie en een stripverhaal, gericht op kinderen vanaf een jaar of 8.

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série est l'auteur fictif. Le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeur,…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions