Bande dessinée
Néerlandais

Ben Benieuwd en de ruimtelus

Gerard Leever (auteur)

Ben Benieuwd en de ruimtelus

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Ben Benieuwd moet eigenlijk een spreekbeurt voorbereiden, maar hij zet liever zijn bouwpakket van een grote raket in elkaar. De raket doet het echt en Ben beleeft een mooi avontuur. Maar komt het nog goed met zijn spreekbeurt? Ballonstrip. Vanaf ca. 10 jaar.
Niveau de lecture
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 8, AVI 9
Titre
Ben Benieuwd en de ruimtelus / tekst en illustraties Gerard Leever
Auteur
Gerard Leever
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2018
27 p. : ill.
ISBN
9789048735730 (hardback)

Commentaires

Ben Benieuwd moet eigenlijk een spreekbeurt voorbereiden, maar hij zet liever zijn bouwpakket van een grote raket in elkaar. De raket doet het echt. Ben vliegt door een Ruimtelus en komt terecht op een planeet waar vreemde wezens wonen die door ruimtelussen snel door de ruimte en tijd kunnen reizen. Ben beleeft een mooi avontuur, maar hoe komt hij weer thuis en hoe loopt het af met zijn spreekbeurt? Grappig en fantasierijk stripverhaal dat aansluit bij de leesmethode Estafette. Het geheel oogt levendig door het gebruik van felle kleuren en de cartoonachtige stijl. De duidelijke tekstballonnen bevatten gemakkelijke taal, geschreven op AVI-niveau E6+, met fragmenten op AVI-E6, M7 en E7. Gedrukt op glad papier. De maker van dit boek is bekend van zijn strips 'Oktoknopie' (Taptoe) en 'Suus & Sas' (Tina). Een geinige strip voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Gerard Leever (né en 1960) est un auteur de bande dessinée néerlandais connu sous son pseudonyme Gleever.

Créateur du premier journal en bande dessinée publié aux Pays-Bas, Gleevers Dagboek, Gleever est cependant surtout connu pour ses œuvres destinées à la jeunesse, si populaire aux Pays-Bas qu'elles lui ont valu le surnom de « Parrain de la bande dessinée jeunesse néerlandaise ».

Biographie

Distinction

  • 2006 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Notes et références

Annexes

Bibliographie