DVD
Anglais

Penguins of Madagascar : the movie

Eric Darnell (directeur), Simon J. Smith (directeur), Lorne Balfe (compositeur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
De vier pingui͏̈ns werken samen met de geheime organisatie Noorderwind om de kwaadaardige plannen van octopus Dave te dwarsbomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Penguins of Madagascar : the movie
Directeur
Eric Darnell Simon J. Smith
Compositeur
Lorne Balfe 1976-
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
ca. 89 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626048183

Commentaires

Amerikaanse animatiefilm van Eric Darnell (Madagascar 3) en Simon J. Smith (Bee movie). De vier pinguïns Skipper, Kowalski, Rico en Private waren bijfiguren in de animatiefilms Madagascar 1-3 en kregen daarna hun eigen animatieserie. Het verhaal van de film sluit aan bij de gebeurtenissen in 'Madagascar 3: Europe's most wanted (2012)*. De vier vrienden worden ontvoerd door Dr. Octavius Brine, die in werkelijkheid de inktvis Dave is, die wraak wil nemen op de vier omdat hij in de dierentuin geen aandacht meer krijgt sinds de komst van de grappige pinguïns. De vrienden worden geholpen door de zeer geheime organisatie Noorderwind om de slechte plannen van Dave te verhinderen. De Nederlandse recensenten geven 3-4 sterren. André Waardenburg (NRC 3-12-'15) schrijft: 'Wat volgt, combineert James Bond-actie met de vrolijke anarchie van oude cartoons uit de stal van Warner Bros. Met veel plezier thematiseert de proloog de schattigheid die aan pinguïns kleeft. (...) Wat flauwer zijn de terugker…Lire la suite

À propos de Eric Darnell

Eric Darnell est un réalisateur, directeur des effets spéciaux, scénariste, et acteur spécialisé dans les films d'animation né en 21 août 1961 dans le Kansas.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1990 : REM : Pop screen
  • 1992 : Gas Planet
  • 1998 : FourmiZ (Antz) coréalisé avec Tim Johnson
  • 2005 : Madagascar coréalisé avec Tom McGrath
  • 2008 : Madagascar 2 coréalisé avec Tom McGrath
  • 2012 : Madagascar 3 coréalisé avec Conrad Vernon et Tom McGrath
  • 2014 : Les pingouins de Madagascar coréalisé avec Simon J. Smith

Directeur des effets spéciaux