DVD
Anglais

Madagascar 2

Eric Darnell (directeur), Tom McGrath (directeur), Hans Zimmer (compositeur)
Een leeuw, zebra, giraffe en een nijlpaard, willen vanuit het Afrikaanse eiland Madagascar terug naar New York. Maar hun vliegtuig maakt een noodlanding in de wildernis van Afrika
Sujet supplémentaire
Speelfilms, animatiefilms, Humoristische films
Titre
Madagascar 2
Directeur
Eric Darnell Tom McGrath 1964-
Compositeur
Hans Zimmer 1957-
Titre uniforme
Madagascar 2 : escape 2 Africa
Langue
Anglais
Éditeur
Dreamworks, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 86 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Frans, Vlaams
EAN
8717722770785

Commentaires

Vervolg op de succesvolle animatiefilm Madagascar (2005) van wederom de regisseurs Tom McGrath en Eric Darnell. De dansende leeuw Alex, de onvoorspelbare zebra Marty, de nerveuze giraffe Melman en het hippe nijlpaard Gloria uit de dierentuin van New York willen vanuit Madagascar terug naar huis. Ze vertrekken in een gammel vliegtuig onder leiding van een stel pinguins. Maar een noodlanding brengt hen in Afrika, waar ze precies terecht komen in het reservaat waar Alex is opgegroeid. Zo worden ze met hun afkomst geconfronteerd. Kevin Toma (Volkskrant 20-11'08) vindt het scenario niet al te sterk, maar 'De animatie is fris, bont en verzorgd (...) Net als deel 1 moet de film het vooral hebben van de onverwoestbaar charmante karakters, en dan vooral van de figuren die in de zijlijn opereren.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 19-11-'08): '(...) minstens net zo geestig als het origineel. (...) swingt de pan uit. De geselecteerde liedjes zijn weer naadloos in het verhaal verwerkt en filmliefhebbers …Lire la suite

À propos de Eric Darnell

Eric Darnell est un réalisateur, directeur des effets spéciaux, scénariste, et acteur spécialisé dans les films d'animation né en 21 août 1961 dans le Kansas.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1990 : REM : Pop screen
  • 1992 : Gas Planet
  • 1998 : FourmiZ (Antz) coréalisé avec Tim Johnson
  • 2005 : Madagascar coréalisé avec Tom McGrath
  • 2008 : Madagascar 2 coréalisé avec Tom McGrath
  • 2012 : Madagascar 3 coréalisé avec Conrad Vernon et Tom McGrath
  • 2014 : Les pingouins de Madagascar coréalisé avec Simon J. Smith

Directeur des effets spéciaux