DVD
Anglais

Antz

Eric Darnell (directeur), Todd Alcott (scénariste)
Het leven is geen makkie voor Z. een eenvoudige werkmier, die temidden van zijn miljarden soortgenoten de kansloze hoop koestert om een afspraakje te maken met de dame van zijn dromen, Prinses Bala. Maar als hij de plaats inneemt van zijn vriend die als Rambo-mier in het leger zit, volgen de bizarre gebeurtenissen elkaar in een snel tempo op. Van een anonieme werkmier groeit Z uit tot Held Van D
Titre
Antz / dir. by Eric Darnell and Tim Johnson ; screenplay by Todd Alcott ... [et al.]
Directeur
Eric Darnell
Scénariste
Todd Alcott
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Dreamworks Home Entertainment, 2001
1 dvd-video
Durée
ca. 80 min.
Note
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits en Nederlands Ondertiteling : Engels voor slechthorenden, Frans en Nederlands Oorspr. uitgebracht in 1998 Breedbeeldeditie
EAN
0678149093490

Commentaires

Dvd-versie met vele extra's van de computeranimatiefilm voor de hele familie. Z-4195 is een doodgewone werkmier die zijn vriendsoldaat Weaver inschakelt om in contact te komen met de beeldschone prinses Bala. Wanneer Z per toeval een grote held wordt, komt hij lijnrecht tegenover de ambitieuze generaal Mandible te staan die van plan is de macht over te nemen in de mierenkolonie. De karakters zijn toegeschreven naar de bekende personen die in de Engels gesproken versie de stemmen verzorgen, zoals Woody Allen, Sharon Stone, Sylvester Stalone etc. Belinda de Graaf (Trouw) schrijft: 'Het aardige is, dat met het verhaal van 'Antz' vooral ook gemikt wordt op een volwassen publiek. (...) De computeranimatie ziet er behoorlijk gelikt uit (...) met 'Antz' waan je je in een onvervalste Woody Allen-film, compleet met typische oneliners als 'Trouble is my middle name'.' De dvd-versie bevat veel achtergrondinformatie over de productie van de film, de beginselen van computeranimatie, de opbouw van …Lire la suite

À propos de Eric Darnell

Eric Darnell est un réalisateur, directeur des effets spéciaux, scénariste, et acteur spécialisé dans les films d'animation né en 21 août 1961 dans le Kansas.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1990 : REM : Pop screen
  • 1992 : Gas Planet
  • 1998 : FourmiZ (Antz) coréalisé avec Tim Johnson
  • 2005 : Madagascar coréalisé avec Tom McGrath
  • 2008 : Madagascar 2 coréalisé avec Tom McGrath
  • 2012 : Madagascar 3 coréalisé avec Conrad Vernon et Tom McGrath
  • 2014 : Les pingouins de Madagascar coréalisé avec Simon J. Smith

Directeur des effets spéciaux