Livre
Néerlandais

Het geheim van Fox River

Emilie Richards (auteur), Sofia Engelsman (traducteur)
Nadat een vrouw op onverklaarbare wijze blind is geraakt, gaat zij de confrontatie met haar verleden aan.
Sujet supplémentaire
Familie, liefdesverhaal
Titre
Het geheim van Fox River / Emily Richards
Auteur
Emilie Richards
Traducteur
Sofia Engelsman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fox River
Éditeur
Amsterdam: Mira, 2006
542 p.
ISBN
90-8550-086-9

Commentaires

Emilie Richards, een ervaren gezinstherapeute, schrijft meestal het betere romantische verhaal rond familieproblemen en dito geheimen, maar Het geheim van Fox River is daarnaast ook een boeiende thriller gesitueerd op het sfeervolle platteland in het diepe zuiden van de VS.

Het verhaal begint als Julia Warwick van haar paard valt en haar gezichtsvermogen verliest. De artsen vinden geen fysische verklaring en haar man laat haar, ook al uit schaamte voor de omgeving, opnemen in een psychiatrische kliniek. De jonge, kunstzinnige vrouw wordt door haar moeder ontvoerd uit de kille kliniek. Samen met haar charmant dochtertje van acht keert ze terug naar het landhuis waar ze als kind gelukkig opgroeide. Julia's creatieve moeder is een sterke, excentrieke persoonlijkheid die als een wervelwind door het leven raast en tegen haar rijke schoonzoon in durft te gaan. Elke avond leest ze uit haar ongepubliceerde roman voor aan haar blinde dochter. Het huwelijk van Julia wankelt als ha…Lire la suite
Na de val van een paard is Julia om onverklaarbare reden blind. Tegen de wens van haar man gaat ze met haar dochter bij haar ouders wonen. De echte vader, Christian, van haar dochter is veroordeeld voor een moord die hij niet gepleegd heeft. Als hij vrijkomt, ontmoeten Julia en Christian elkaar en blijkt dat ze nog steeds van elkaar houden. Intussen gaat Christian op zoek naar de echte moordenaar en doet daarbij een onverwachte ontdekking. Deze feelgood roman is vooral een liefdesverhaal. Maar ook laat het verhaal zien dat er veel is dat mensen niet zien (figuurlijk) omdat ze het niet willen zien. Pas als Julia de waarheid over haar eigen vader erkent, kan ze weer zien (letterlijk). Een ontroerende roman over familie, vriendschap en liefde in de reeks 'New York Times Bestseller Auteur'. De schrijfster, van oorsprong gezinstherapeute, is een bekende bestsellerauteur, en schreef eerder onder meer 'Smeedijzeren tralies' en 'Whiskey Island'*. Vrij kleine druk.

À propos de Emilie Richards

Emilie Richards, née en 1948, est une écrivaine américaine de romances et de romans policiers contemporains.

Biographie

Œuvre

Série Alden

  1. L'appel des étoiles, Harlequin ((en) From a Distance, 1999)
  2. L'amant du deuxième monde, Harlequin ((en) Somewhere out there, 1999)

Série From Bud to Blossom

  1. Au cœur du rêve, Harlequin (En lire plus sur Wikipedia