DVD
Anglais

Pineapple Express

David Gordon Green (directeur), Graeme Revell (compositeur), Seth Rogen (acteur)

Pineapple Express

David Gordon Green (directeur), Graeme Revell (compositeur), Seth Rogen (acteur)
Twee luie wietrokers zijn getuige van een brute moord en worden vervolgens nagezeten door de moordenaars, een drugsbaron en een gewetenloze politieagent
Sujet
Drugs
Titre
Pineapple Express
Directeur
David Gordon Green
Compositeur
Graeme Revell
Acteur
Seth Rogen James Franco
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
107 min.
Note
Taalkeuze: Engels, audiodescriptie in het Engels, Pools, Turks Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Pools, Turks, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Deens, Ests, Fins, Grieks, Hebreeuws, Hindi, IJslands, Litouws, Noors, Roemeens, Servisch, Sloveens, Zweeds
EAN
8712609663815

Commentaires

Amerikaanse komedie uit 2008 van David Gordon Green, met Seth Rogen en James Franco. Dale Denton, een luie wietroker koopt zijn superjoint 'Pineapple express' bij zijn even luie dealer Saul Silver. Als zij getuige zijn van een brute moord door een drugsbaron en een gewetenloze politieagent slaan zij op de vlucht achternagezeten door de moordenaars. Roger Ebert (Chicago Suntimes,i) geeft 3 1/2 ster (van 5): 'Pineapple express has all the elements you'd expect from the genre: male bonding, immature sexual desires, verbal scatology (red./obsceniteiten), formidable drug abuse, fight scenes, gunfire, explosions. Yawn? Not this time. It's a quality movie even if the material is unworthy of the treatment. As a result, yes, it's a druggie comedy that made me laugh.' Kevin Murphy (tiscali.co.uk) geeft 8 (van 10) punten: '(...) Pineapple express is more like the bastard lovechild of Quentin Tarantino and Cheech & Chong. Think Pulp fiction crossed with Up in smoke. The result encapsulates the be…Lire la suite

À propos de David Gordon Green

CC BY-SA 2.0 - Image by GabboT

David Gordon Green est un réalisateur américain né le 9 avril 1975 à Little Rock (Arkansas).

Biographie

Filmographie

  • 1997 : Pleasant Grove (court-métrage)
  • 1998 : Physical Pinball (court-métrage)
  • 2000 : George Washington
  • 2003 : All the Real Girls
  • 2004 : L'Autre Rive (Undertow)
  • 2007 : Snow Angels
  • 2008 : Délire Express (Pineapple Express)
  • 2009-2013 : Kenny Powers (Eastbound And Down) (série télévisée) (12 épisodes)
  • 2011 : Votre Majesté (Your Highness)
  • 2012 : Baby-sitter malgré lui (The Sitter)
  • 2013 : Prince of Texas (Prince Avalanche)
  • 2014 : Joe
  • 2014 : Manglehorn…En lire plus sur Wikipedia