Livre
Néerlandais

Walvissen en dolfijnen

Christiane Gunzi (auteur)

Walvissen en dolfijnen

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Met hulp van veel kleurentekeningen wordt informatie gegeven over het leven van walvissen en dolfijnen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Walvissen en dolfijnen
Auteur
Christiane Gunzi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My best book of whales and dolphins
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2007
31 p. : ill.
ISBN
9789025742850

Commentaires

Een eerste kennismaking met walvissen en dolfijnen. Aan bod komen o.a. wat zijn walvissen, de eerste walvissen, grote walvisachtigen, dolfijnen en bruinvissen, spuitgaten, voedsel zeven, onder water praten, dolfijnen en mensen en gevaren. De veertien ongenummerde hoofdstukken worden ingeleid met een stukje algemene informatie aangevuld met illustraties. In dit boek zijn die, ook paginagrote, kleurrijke, vrij realistische kleurentekeningen het belangrijkst. Ze zijn duidelijk en verhelderend en worden ondersteund door kleine, aanvullende tekstblokken in een vrij grote letter. De summiere tekst - er wordt niet diep ingegaan op de onderwerpen - staat in duidelijke kolommen. Voorin een inhoudsopgave, achterin een beperkte woordenlijst en een alfabetisch register. Een goed verzorgde, aantrekkelijke uitgave, onder meer te gebruiken bij spreekbeurten op de basisschool. Vanaf ca. 10 jaar.

Mijn eerste boek over walvissen en dolfijnen

In dit natuurboek krijg je veertien hoofdstukken voorgeschoteld. Je krijgt beknopte informatie over walvissen en dolfijnen, hun leven, de soorten, hun biotoop, hun voedsel, lichaamstaal, relatie met de mens en nog veel meer. Elk hoofdstuk heeft dezelfde structuur: op een dubbele pagina krijg je tekst en uitleg, geïllustreerd met duidelijke tekeningen. De tekeningen krijgen een korte toelichting in een ander lettertype, zodat dit netjes gescheiden blijft van de rest. De illustraties van de dieren zijn redelijk mooi, andere taferelen met mensen en boten zijn heel wat minder geslaagd. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst en een alfabetisch register. Aangezien het hier om 'Mijn eerste boek over …' gaat, valt de inhoud wel mee. Het richt zich op jonge lezers die graag wat meer willen weten over een specifiek onderwerp, maar doet dit op een weinig opwindende manier. In deze reeks verschenen al achttien andere boeken over zeer uiteenlopende onderwerpen: uitgestorven dieren, …Lire la suite