Livre
Néerlandais

Kamer 9

Chris Vegter (auteur), Marjolein Hund (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Arianne is met haar ouders op vakantie in Frankrijk. Ze gaan logeren in het kasteel van een vriendin van haar moeder. Er gebeuren vreemde dingen in kamer 9 van het kasteel. AVI-M6. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet supplémentaire
DET, avontuur, bang zijn
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6
Titre
Kamer 9
Auteur
Chris Vegter
Dessinateur
Marjolein Hund
Langue
Néerlandais
Éditeur
Assen: Maretak, 2008
128 p. : ill.
ISBN
9789043703321 (hardback)

Commentaires

Dit boek verschijnt in de reeks 'Villa Alfabet' van uitgeverij Maretak, die zich specifiek richt tot zeer leesvaardige of hoogbegaafde kinderen vanaf zeven jaar. Kamer 9 speelt zich af in Frankrijk, waar Ariannes moeder een vriendin van vroeger wil gaan opzoeken. Arianne heeft echter helemaal geen zin in een bezoek aan een gerestaureerd hotelkasteel. De zoon des huizes, Maxime, bespiedt hen bij aankomst vanuit zijn zolderkamer, en laat zich de eerste dag niet zien. Wanneer hij uiteindelijk opdaagt, is het bovendien helemaal geen fijne ontmoeting: Maxime jaagt Arianne de stuipen op het lijf door 's nachts spookje te spelen. Uiteindelijk groeit er echter een moeizame vriendschap tussen beiden, en zo ontdekt Arianne waarom de jongen zo weinig vertrouwen heeft in andere kinderen. Maxime werd nl. anderhalf jaar geleden behandeld voor de gevolgen van een pestpartij, waarbij zijn vertrouwen eerst werd gewonnen om dan schaamteloos met de grond te worden gelijkgemaakt. Een nare ervaring…Lire la suite
Arianne is met haar ouders op vakantie in Frankrijk. Ze gaan een paar dagen logeren in het gerestaureerde kasteel van Nini, een vriendin van haar moeder. Arianne ontdekt samen met Maxime, de zoon van Nini, dat er vreemde dingen gebeuren in het kasteel. Wie bespioneert er ’s nachts kamer 9? Waar is de plattegrond gebleven die Maxime en Arianne gevonden hebben in een oud bureautje? En wat is diegene ermee van plan? Deel uit de VillA Alfabet Groen-serie*, bestemd voor goede lezers vanaf groep vijf. Spannend speurdersverhaal, geïllustreerd met veel sfeervolle zwart-witillustraties. Goede karaktertekening van de personages; goede uitwerking van de verhaallijnen. Ruime bladspiegel, prettig leesbaar lettertype. Met achterin een overzicht van de ‘villa’, een nawoord van de auteur en vragen over het verhaal, waar in de tekst naar verwezen wordt. AVI-M6. Vanaf ca. 8 jaar.