Grands caractères
Néerlandais

PS : ik hou van je

Cecelia Ahern (auteur), Inge Vlaspolder (traducteur)
Een gelukkig getrouwd jong stel stelt speels een lijst samen van dingen die een van hen moet doen als de ander overlijdt.
Titre
PS : ik hou van je
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Inge Vlaspolder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
PS, I love you
Éditeur
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2010
2 delen (374, 347 p.)
Note
Wordt vervolgd door: De P.S. I love you Club
ISBN
9789036426602 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Sommige romans zijn al bestsellers voordat ze uit zijn, zelfs debuten, zo was het ook met dit debuut van de dochter van de Ierse oud-premier Bertie Ahern. Het verhaal: Holly en Gerry zijn een zeer gelukkig getrouwd jong stel, Holly denkt niet dat ze het zou redden zonder Gerry. Als grap hebben ze een 'Lijst' bedacht, met opdrachten voor Holly als Gerry onverhoopt dood zou gaan. En dan gebeurt het onvoorstelbare: Gerry krijgt een hersentumor en sterft. Holly's wereld stort in. Gerry heeft echter inderdaad een 'Lijst' gemaakt, een serie van tien envelopjes, voor iedere maand een, met opdrachten, steeds eindigend met 'PS: Ik hou van je'. Met behulp van Gerry's 'Lijst', en haar familie en vrienden, slaagt Holly erin om die eerste moeilijke periode door te komen, haar verdriet te verwerken en een nieuw leven te beginnen. Een met vaart geschreven, onderhoudend en lekker weglezend, warm en romantisch verhaal, een tranentrekker eersteklas, met een sympathieke en levensechte hoofdpersoon. Niet…Lire la suite

À propos de Cecelia Ahern

CC BY-SA 3.0 - Image by User:Dmitry Rozhkov

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le succès ne se pas fait attendre…En lire plus sur Wikipedia