Radeloos

Carry Slee (auteur)

Radeloos

Carry Slee (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Wanneer zijn vader overlijdt, heeft Paco nergens meer zin in. Zijn klasgenote Yara vindt zichzelf dik en lelijk en hongert zich uit. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Radeloos
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: CRS, 2008 | Autres éditions
208 p., [16] p., 30 p. : ill.
ISBN
9789049923303

Plusieurs formats:

Commentaires

Net zoals in haar andere boeken brengt Carry Slee hier thema's aan bod die de jeugd aanspreken. Na de dood van zijn vader wordt Paco door schuldgevoelens gekweld. De drank kan hem voor een tijd zijn probleem laten vergeten. Yara, een klasgenote, vindt dat ze te dik is en zo komt ook anorexia aan de orde.

In het verhaal volgen we het hoofdpersonage Paco, zowel thuis als bij zijn vrienden, in en buiten de school. Met zijn vader heeft hij een goede relatie, beiden interesseren zich voor auto's en vooral oldtimers. Dat zijn moeder veel met ene Pieter optrekt, stoort Paco mateloos.

In eenvoudige taal slaagt de schrijfster er weer in de lezer te raken. Paco verwerkt de dood van zijn vader moeilijk, daarbij heeft hij geen al te beste relatie met zijn moeder, omdat hij haar reacties na het overlijden niet begrijpt en dat zorgt er allemaal voor dat de gevoelens van de hoofdpersoon door de lezer worden meebeleefd. Ook het feit dat hij zijn vrienden ontloopt en zich niet meer inzet…Lire la suite
Wanneer zijn vader overlijdt, stort Paco’s wereld in, hij denkt dat het zijn schuld is. Hij heeft nergens meer zin in en zijn vriendin laat hem ook nog zitten. Hij zoekt meer en meer zijn toevlucht in bier. Ook zijn klasgenote Yara heeft het moeilijk, zij vindt zichzelf dik en lelijk en eet bijna niet meer. Een vlot en met vaart geschreven verhaal van een bijzonder populaire schrijfster. Het speelt zich in het wereldje van middelbare scholieren af met hoofdpersonen waarmee jongeren zich gemakkelijk kunnen identificeren, herkenbare, hapklaar gebrachte problemen en veel dialoog, dus lekker weglezend. In deze filmeditie staat het ongewijzigde verhaal plus een ‘the making of …’ katern met zestien full colour pagina's rond de film, een voorwoord van de auteur, interviews met haar, regisseur Dave Schram en scenarioschrijfster Maria Peters, miniportretjes van de acteurs en tips en trucs van de crew over acteren. De film (soundtrack van Don Diablo, met onder andere Marius Gottlieb, Renée Sou…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia