Livre
Néerlandais

Daar is de zee !

Betty Sluyzer (auteur), Alex De Wolf (dessinateur)
Timo gaat op vakantie en weet niet welke knuffel hij mee zal nemen. Prentenboek met vrolijke schilderingen in kleur en vrij veel tekst. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Daar is de zee ! / Betty Sluyzer ; tek. van Alex de Wolf
Auteur
Betty Sluyzer
Dessinateur
Alex De Wolf
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-276-4539-6

Commentaires

Op Daar is de zee! staat een dolenthousiaste kleuter die zijn speelgoedbeer de zee toont. Timo (op de achterflap heet hij Tino) gaat naar zee. In zeven hoofdstukken worden zijn verwachtingen en de daarbij horende spanningen verteld. Van het inpakken, het picknicken en naar het strand gaan worden hele hoofdstukjes gemaakt. Bappie de beer mag ook mee hoewel mama dat niet zo'n best idee vindt. Timo verstopt Bappie dan maar in een handdoek. Mama vindt Bappie erg slim wanneer ze hem ontdekt. Als Timo later in het water valt kan papa hem redden dankzij Bappie met zijn dikke buik en kleurrijke zwembandjes. Dan komen er ijsjes...De illustraties zijn grappig, kleurrijk en sluiten prima aan bij het eenvoudige, kleine leefwereldje van kleuters dat uitgebreid wordt met een topevenement: de zee en het daarbij horende genieten.

Daar is de zee! is een deeltje in 'Avontuur voor peuter en kleuter'. Elke maand verschijnt er een prentenboek van een bekende schrijver en illustrator. …Lire la suite
Welke knuffel moet Timo meenemen op vakantie naar zee? Via een list kunnen al z'n knuffels mee, maar beer Bappie neemt een bijzondere plaats in. Timo smokkelt hem zelfs mee naar het strand waar hij de reddende engel (door zijn opvallende oranje zwembandjes) is als Timo van zijn luchtbed valt en onder water dreigt te raken. Prentenboek met vrij veel tekst, die steeds een halve bladzijde beslaat. Daaronder sfeervolle illustraties in (water?)verftechniek gecombineerd met krijt. Het verhaal staat dicht bij de belevingswereld van kleuters en is door de verdeling in acht hoofdstukjes prettig om voor te lezen. In de flaptekst is de naam van de hoofdfiguur foutief gespeld. Het boek verscheen eerder als "Leesleeuw" (deeltje 10 uit de serie prentenboeken voor kleuters) in de jaargang 1997-1998. Leuk, herkenbaar verhaal voor jonge kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Suggestions