Livre
Néerlandais

De schoolkrant

Ann Lootens (auteur), Jan Lieffering (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De meester wil het klimrek maken, maar zakt er doorheen. De kinderen van zijn klas schrijven hem een brief. Maar het wordt een heuse schoolkrant. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Schoolleven
Niveau de lecture
AVI 5
Titre
De schoolkrant
Auteur
Ann Lootens
Dessinateur
Jan Lieffering
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Clavis, 2002
33 p. : ill.
ISBN
90-6822-971-0

Commentaires

De val van meester Lucas van de gammele klimtoren heeft een reeks gevolgen. De meester belandt in het ziekenhuis, de directeur neemt de klas over, Febe bedenkt een schoolkrant om de meester van het wel en wee op de hoogte te houden, er wordt een actie op touw gezet om geld voor een nieuwe klimtoren bijeen te krijgen en, eind goed al goed, op het schoolfeest dat de actie besluit, is meester Lucas aanwezig.

Een verhaal met alleen maar goede en welwillende kinderen en volwassenen. Hier en daar heeft de tekst wat te lijden van de eisen die het AVI-niveau (avi 5) stelt, vooral de dialogen maken soms een wat gekunstelde indruk. De gebeurtenissen kabbelen braafjes voort, vertonen geen spannende of humoristische hoogtepunten. [Herman Kakebeeke]
Meester Lucas wil de klimtoren op het speelterrein opknappen. Alle kinderen uit de klas komen kijken hoe hij dat gaat doen. Maar dan glijdt de meester op de trap uit, de ambulance komt hem halen. De volgende dag staat de directeur voor de klas, hij stelt zich voor als meester Gino. Omdat Meester Lucas voorlopig nog ziek is, zal hij hen les geven. De kinderen kunnen niet bij meester Lucas op bezoek maar ze kunnen hem wel een briefje schrijven, dat doen ze in de vorm van een krant. De krant verkopen ze ook aan andere mensen en van het geld kunnen ze de klimtoren opknappen. Dan komt meester Lucas weer terug. Dit leesboek voor de geoefende lezer bevat paginavullende potloodtekeningen in kleur. De tekst is in de tekeningen gedrukt en vertelt wat er op de afbeelding te zien is. De opmaak is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar die leren lezen. Het verhaal is herkenbaar en sluit aan op de belevingswereld van basissschoolkinderen.

Suggestions