Daisy luisterboeken

Lezen... Het kan ook anders...
Daisy boeken zijn luisterboeken voor mensen die moeilijk of niet kunnen lezen.

Daisy.PNG

Heb je moeite met lezen vanwege een visuele of lichamelijke handicap? Dan is een Daisy boek iets voor jou! Een Daisy boek is een voorgelezen tekst die met behulp van digitale technieken wordt opgenomen en afgespeeld. Het zijn eigenlijk luisterboeken op cd. 

De boeken kan je afspelen met een speciale Daisy-lezer die je kan uitlenen in de bibliotheek. Dit toestel heeft grote, duidelijke knoppen en produceert een optimaal geluid. Je kan ook gebruik maken van een gewone cd-/ dvd-speler met mp3-ondersteuning of je kan de boeken beluisteren op je PC/laptop met de juiste software.

De bibliotheek beschikt over zo'n 310 Daisy boeken die voor iedereen met een handicap uitleenbaar zijn. Ons aanbod bestaat voornamelijk uit romans voor volwassenen, maar ook kinderen en adolescenten kunnen een Daisy boek uitlenen. Vind je niet echt je gading tussen het aanbod, bestel dan een Daisy boek via Luisterpunt en kom het ophalen in de bibliotheek.

Je kan alle Daisy boeken en de Daisy-lezer vrij ontlenen in de bibliotheek. De standaard uitleentermijn bedraagt vier weken. Je kan de termijn éénmaal verlengen tot maximum acht weken.