Boek Nederlands

De chirurg

Tess Gerritsen (auteur), Els Braspenning (vertaler)
Een vrouwelijke arts op een eerste hulp-afdeling in een Bostons ziekenhuis wordt bedreigd door een maniakale seriemoordenaar.
Titel
De chirurg
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Braspenning
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The surgeon
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2002
316 p.
ISBN
90-5108-707-1 9789048006151 (paperback)

Besprekingen

Word zelf het volgende slachtoffer van de chirurg. Beter kan je het niet zeggen: De chirurg van Tess Gerritsen dwingt de lezer vanaf de eerste pagina om mee te speuren naar een seriemoordenaar, die in Boston actief is. Toch komt de politie er al snel achter dat de moorden daar niet begonnen zijn. De spilfiguur waarrond alles lijkt te draaien, is de chirurg Catherine Cordell. Ze viel twee jaar geleden zelf in handen van een seriemoordenaar, maar kon overleven door hem te doden. Op het moment dat haar leven terug in de plooi lijkt te vallen, doemen door de nieuwe moorden de spoken van haar verleden weer op. Het politieteam van Moore, Frost en Rizzoli vindt al snel overeenkomsten met de oude moorden. De slachtoffers zijn steevast jonge vrouwen, die in hun eigen huis aangevallen worden. Als orgelpunt van de brutaliteiten waaraan hij hen onderwerpt, snijdt hij hun baarmoeder uit.
Naarmate het boek vordert, wordt de band tussen Moore en Cordell steeds inniger. Dit zorgt er soms …Lees verder
Een seriemoordenaar in Boston sluipt 's nachts de huizen van zijn vrouwelijke slachtoffers binnen en verwijdert hun baarmoeder voordat hij hen de keel doorsnijdt. Vanwege zijn vakkundige 'operaties' heeft hij de bijnaam 'de chirurg' gekregen. Het enige houvast dat de politie heeft, is de getuigenis van dokter Catherine Cordell, chirurg in een van Bostons beste ziekenhuizen, die bijna het slachtoffer werd van een nagenoeg identieke moord en de dader doodschoot. Catherines met moeite herwonnen zelfvertrouwen stort in als blijkt dat 'de chirurg' geheime details weet van de aanslag op haar eigen leven. En met iedere moord lijkt hij dichter bij te komen. Is 'de chirurg' wel een copycat killer? Catherines leven verandert geleidelijk in een hel. Het enige houvast dat ze nog heeft, is rechercheur Thomas Moore, maar is hij opgewassen tegen 'de chirurg'? Een zeer spannende, vlotgeschreven, zeer medische thriller, met een vleugje romantiek en een bloedstollende finale. Met beknopte woordenlijst …Lees verder