Boek
Nederlands

Vel over been

Stephen King (auteur)
Een bekende schrijver trekt zich na de onverwachte dood van zijn vrouw terug in hun buitenhuis waar vreemde gebeurtenissen plaatsvinden.
Titel
Vel over been
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bag of bones
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1998
478 p.
ISBN
90-245-0945-9

Besprekingen

Bestsellerauteur Michael Noonan en zijn vrouw Johanna proberen al jaren een kind te krijgen. Johanna is zwanger wanneer ze sterft. Niet lang daarna wordt Noonan geplaagd door angstdromen over zijn vrouw en hun verlaten zomerhuis 'Sara Laughs' in Maine. Ze waren van plan geweest om hun dochter Kia te noemen. Al gauw blijkt dat Manderley en zijn bewoners niet helemaal zijn wat ze lijken. En wat moet hij denken van het 3-jarige kind dat een naam heeft die zo griezelig op die van zijn ongeboren dochter lijkt? Stephen King is de best verkopende horrorauteur ter wereld en heeft een groot aantal titels op zijn naam staan. Dit boek is een typische King: fantasierijk, wijdlopig, gedetailleerd en spannend. In dit boek doet hij een poging om zijn uitleggerige tics te beheersen en uit vele verwijzingen naar literaire auteurs lijkt een beetje jaloezie op te stijgen. Misschien is dit niet nodig: King zal nooit een groot stilist worden, maar hij is een groot verteller voor een heel breed publiek. Pa…Lees verder

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia