Grote letter
Nederlands

Een grijs verleden

Sandra Berg (auteur)
Met hulp van anderen gaat een vrouw terug naar haar verleden om de oorzaak van haar depressieve gedrag te achterhalen.
Titel
Een grijs verleden
Auteur
Sandra Berg
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2020
371 p.
ISBN
9789036436762 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Rosa Vinke heeft nachtmerries, slaapt daardoor slecht en is depressief zonder dat ze de reden weet. De spanningen, die hierdoor ontstaan, zijn voor haar man reden om tijdelijk elders te gaan wonen. Rosa ontdekt dat ze gestalkt wordt door een vrouw die vage herinneringen bij haar oproept. Het blijkt haar onbekende, schizofrene zus te zijn waar ze geen herinneringen aan heeft omdat tot haar zevende Rosa’s geheugen geblokkeerd is. Met hulp van anderen moet ze door haar herinneringen heen om achter de oorzaak van haar depressies te komen. Als ze stap voor stap ontdekt wat er gebeurd is, vallen de ontbrekende stukjes van de puzzel op hun plaats. Een boek met een spannende verhaallijn. Naast boeken met vrouwen in de hoofdrol heeft de schrijfster (geb.1960, sinds 2005 wonend in Zweden) ook thrillers op haar naam staan. Een vlotgeschreven roman voor een grote lezerskring.

Over Sandra Berg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sjaakiejj

Alexandra van Bergen (Roermond, 15 oktober 1960), beter bekend als Sandra Berg, is een Nederlandse schrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans voor de Favorietreeks.

Haar eerste boek, De Nacht van de Wolf, verscheen in 2002 bij uitgeverij Ellessy. Het is een thriller die zich afspeelt in het Nederlandse Peelgebied. Haar meer recente boeken zijn voornamelijk romans.

Biografie

Sandra Berg werd in 1960 geboren. Haar vader kwam om bij een auto-ongeluk waardoor moeder met drie kinderen achterbleef. Berg kwam te wonen in het Limburgse dorpje Horn en ontwikkelde daar een passie voor paarden. Ze trouwde voor het eerst toen zij 20 jaar oud was. Kort na haar huwelijk begon ze te studeren, maar ze maakte haar studie nooit af. Ze hertrouwde toen ze 24 was en kreeg twee kinderen met haar echtgenoot. In 2003 trouwde ze voor de derde keer. Ze woont in Zweden.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia