Dvd
Nederlands

De Daltons op vrije voeten

René Goscinny (naar het werk van), Morris (naar het werk van)

De Daltons op vrije voeten

René Goscinny (naar het werk van), Morris (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
De Daltons breken weer uit de gevangenis en proberen in Canada hun straf te ontlopen
Titel
De Daltons op vrije voeten
Naar het werk van
René Goscinny Morris
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dutch Filmworks, 2003
1 dvd-video
Speelduur
81 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8715664011560

Besprekingen

Tekenfilmavontuur van de stripfiguur Lucky Luke, oorspronkelijk uit 1983, naar de albums van Morris en Goscinny. Met de stemmen van o.a. Wiebe Pier Cnossen, Jules Croiset, Paul Donkers e.v.a. Als de bewakers een feestje vieren ontsnappen de Dalton-gangsters uit de gevangenis. Lucky Luke wordt ingeschakeld en achtervolgt het viertal naar Canada. Ook moet hij Rataplan en natuurlijk Ma Dalton te slim af zijn. Als extra bevat de dvd een fotogalerij en een biografie van Morris en Goscinny.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – Parijs, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties