Dvd

Live at Pompeii : the director's cut

Pink Floyd (uitvoerder)
+1
Live at Pompeii : the director's cut
×
Live at Pompeii : the director's cut Live at Pompeii : the director's cut

Live at Pompeii : the director's cut

Genre:
Titel
Live at Pompeii : the director's cut
Uitvoerder
Pink Floyd
Uitgever
Universal, 2003
1 dvd-video
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Hongaars, Pools
EAN
5050582013108
CDR
JKD1093

Besprekingen

Regisseur Adrian Maben heeft zijn memorabele werkstuk uit 1971 rond de groep Pink Floyd opnieuw technisch bekeken, behandeld en verbeterd en het resultaat is nu deze 92 minuten durende 'director's cut' van Pink Floyd Live at Pompeii. De ingevlochten studio-opnamen, het breedbeeld en de dts zorgen inderdaad voor een voortreffelijk opgepoetste versie van de bij veel popliefhebbers als cultfilm geziene film. De extra's zijn ook al de moeite waard. Naast de originele versie van de film vinden we vraaggesprekken met de bandleden gemaakt in 1972 tijdens het opnemen van de legendarische plaat Dark side of the moon, platenhoezen, foto's, de liedteksten en voor de historisch geïnteresseerden een korte geschiedenis van Pompeii.

Over Pink Floyd

Pink Floyd was een Engelse rockband die internationale erkenning kreeg voor zijn progressieve psychedelische rockmuziek. De groep evolueerde tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd is bekend door zijn filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en niet in de laatste plaats door vele spectaculaire live-concerten.

Als een van de meest succesvolle en invloedrijke bands in de rockmuziek verkocht Pink Floyd wereldwijd meer dan 300 miljoen albums. Syd Barrett, Roger Waters en het latere bandlid David Gilmour kenden elkaar van school in Cambridge, terwijl de overige leden Mason en Wright samen met Roger Waters architectuur studeerden aan het Polytechnic in Regent Street in Londen.

Pink Floyd had in de late jaren 60 aanvankelijk bescheiden succes als een psychedelische band die destijds nog geleid werd door Syd Barrett. Barretts toenemende onbetrouwbaarhei…Lees verder op Wikipedia