Dvd
Engels
Wanneer door het falen van de veiligheidsmechanismen het olieplatform Deepwater Horizon in een gigantische vuurbal verandert proberen elektricien Mike en zijn collega's het leven van 126 bemanningsleden te redden.
Onderwerp
Boorplatformen
Titel
Deepwater horizon
Regisseur
Peter Berg 1964-
Acteur
Mark Wahlberg Kurt Russell John Malkovich 1953- Gina Rodriguez Dylan O'Brien Kate Hudson
Componist
Steve Jablonsky
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 103, 55 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden
EAN
5412370812605

Besprekingen

Rampenfilm van Peter Berg (Patriots day; Welcome to the jungle) met een ensemblecast waarin onder meer Mark Wahlberg (Daddy’s home; Ted), Kurt Russell en Kate Hudson. Het verhaal is geïnspireerd op de brand en daarop volgende explosie van het BP-boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico, april 2010. Technicus Mike (Wahlberg) en zijn collega’s worden door de bedrijfsleiding onder druk gezet om snel resultaat te bereiken, ten koste van de veiligheidsprocedures. Wanneer het misgaat, ontstaat er een grote oliestroom, waardoor het platform in een brandende fakkel verandert en de bemanning moet vechten voor hun leven. De recensenten geven 3-4 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 29-9-’16): ‘(…) Regisseur Peter Berg brengt dat op een spannende manier in beeld. Anders dan in veel van zijn eerdere films houdt de cineast daarbij dit keer het heldendom van zijn personages binnen de perken. Sentimentele valkuilen ontwijkt hij al even behendig. De ramp zelf wint daardoor alleen maar aan im…Lees verder

Over Peter Berg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Peter Berg (New York, 11 maart 1964) is een Amerikaanse acteur, filmregisseur en producer.

Filmografie

  • Patriots Day (2016 - regie)
  • Deepwater Horizon (2016 - regie)
  • Lone survivor (2013 - regie)
  • Battleship (2012 - regie)
  • Edwin A. Salt (?)
  • Hancock (2008 - regie)
  • Lions for Lambs (2007)
  • The Kingdom (2007 - regie)
  • Smokin' Aces (2006)
  • Friday Night Light (2004 - regie)
  • Collateral (2004)
  • The Rundown (2003 - regie)
  • The King of Queens (tv) (2002)
  • Alias (tv) (2002)
  • Corky Romano (2001)
  • Chicago Hope (tv) (1995-1999)
  • Dill Scallion (1999)
  • Very Bad Things (1998 - regie)
  • Cop Land (1997)
  • The Great White Hype (1996)
  • Girl 6…Lees verder op Wikipedia