Boek
Nederlands

Heikje heks in het Trollenbos

Patricia De Landtsheer (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Heikje heks in het Trollenbos
×
Heikje heks in het Trollenbos Heikje heks in het Trollenbos
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Met hulp van Heikje Heks en enkele mensen uit hun omgeving proberen Melleke en Dieter te voorkomen dat het Trollenbos verdwijnt. Vanaf ca. 8 jaar; voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Heikje heks in het Trollenbos / Patricia de Landtsheer ; met ill. van Marja Meijer
Auteur
Patricia De Landtsheer
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2002
154 p. : ill.
ISBN
90-6822-958-3

Besprekingen

Met de hulp van Heikje Heks en wat mensen uit de omgeving, voorkomen Melleke en Dieter dat het Trollenbos verdwijnt, omdat het plaats moet maken voor een weg. Derde boek over Heikje de heks, die deze keer met een hoop toverspreuken en "gefluf" de vogels redt, de mensen op de bulldozers bekeert en nieuwe bomen in het Trollenbos laat groeien. Enigszins ouderwets taalgebruik (kuieren, in actie schieten), sommige woorden zijn moeilijk (jodelt i.p.v. zegt, de neus van een hond wordt 'gummetje' genoemd). Voor de rest helder taalgebruik en met vaart geschreven. Leuke, prima bij het verhaal passende zwartwitillustraties. Overzichtelijke bladspiegel waarin de spreuken van Heikje dik gedrukt staan. Regelmatig wordt er verwezen naar de vorige delen maar dit doet geen afbreuk aan het verhaal, het wekt eerder nieuwsgierigheid op. Achterin is een korte biografie van de schrijfster opgenomen evenals de korte inhoud van de eerste twee boeken over Heikje. Leuk voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 6 ja…Lees verder

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

  • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
  • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
  • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
  • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
  • 1994 Ploef (Clavis)
  • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
  • 1996 Heikje Heks (Clavis)
  • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
  • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
  • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
  • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
  • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia